Martti Pirkkiön muistokilpailut nostetaan lauantaina

Kuvateksti: Antti Peltokangas tähdittää Martti Pirkkiön muistokilpailuja.

Rovaniemen Reipas järjestää painonnoston 9. Martti Pirkkiön muistokilpailut lauantaina alkaen kello 12.00 Lapin urheiluopiston Voimapajassa, Rovaniemellä.
Ruotsalaisvalmisteisen rautatangon kimppuun käy muun muassa järjestävän seuran Antti Peltokangas, joka urakoi sarjassa 96 kiloa. Peltokangas on 89-kiloisten hallitseva Suomen mestari.
Helmikuussa Karviassa käydyissä SM-kisoissa rautaa nousi 305 kiloa (129+176). Tulos on maajoukkuenostajan kaikkien aikojen paras, ja sitä mies lähtee luonnollisesti parantamaan lauantaina. Lisäsyttöjä tuloksentekoon voimanpesä sai huhtikuussa Jerevanissa käydyistä EM-kilpailuissa, joissa suoritukset eivät kelvanneet tuomaristolle.
Naisten sarjoissa Voimapajan lavalla urakoi Reippaan Ronja Leppiaho sarjassa 64 kiloa. Leppiaho kilpailee viimeistä kauttaan 23-vuotiaiden ikäluokassa ja tähtää heinä-elokuun vaihteessa Bukarestissa käytäviin nuorten EM-kilpailuihin. Rovaniemeläinen sijoittui viime vuonna kyseisissä kilpailuissa loistavasti kuudenneksi sarjassa 59 kiloa ja lähtee tänä vuonna luonnollisesti parantamaan sijoitusta.
Leppiahon nimissä on tempauksen 23-vuotiaiden Suomen ennätys 79 kiloa sarjassa 59 kiloa. Hän on tehtaillut yhteistuloksen 168 kiloa sekä sarjaan 59 kiloa tuloksin 79+89 että sarjaan 64 kiloa tuloksin 75+93.
Reippaan Marla Sinisaari on ilmoittautunut lauantain kisaan sarjaan 76 kiloa. Yleisen sarjan SM-kisoissa pronssia saavuttaneen Sinisaaren henkilökohtainen ennätys on 170 kiloa (75+95), ja hän on myös ehdokkaita nuorten EM-joukkueeseen.
Toissa viikolla masters EM-kultaa Irlannin Waterfordissa voimaillut Reippaan Jouni Lohi on jälleen tositoimissa sarjassa 96 kiloa. Lohen yhteistulosennätys tähän sarjaan on 196 kiloa (87+109).
Reippaan omien nostajien lisäksi perinteiseen keväiseen painonnostokatselmukseen on tulossa nostajia Ounasvaaran Atleetti Klubista, Imatran Jyskeestä ja Helsingin Herakleksesta.
Tasokkaaseen voimailutapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa!
Osanottajat:
Tytöt:

Moona Marjeta RoRe
Pojat:
Peetu Marjeta RoRe
Ilja Korkalo RoRe
Naiset:
55 kg Pinja Haapakoski RoRe
55 kg Hanna-Riikka Martimo RoRe
59 kg Meri Mänty RoRe
64 kg Ronja Leppiaho RoRe
64 kg Sanni Takkunen RoRe
64 kg Laura Keränen RoRe
71 kg Emmi Lämsä RoRe
71 kg Sini Kokkonen RoRe
76 kg Marla Sinisaari RoRe
Yli 87 kg Hanna Keihtä RoRe
Miehet:
55 kg Kai Ollonen OAK
67 kg Jasper Marjeta RoRe
73 kg Marko Suikkanen IJ
81 kg Mikko Rauhala OAK
89 kg Petteri Pohjanniemi OAK
96 kg Arto Korkalo RoRe
96 kg Antti Peltokangas RoRe
96 kg Jouni Lohi RoRe
96 kg Tommi Honkala Herakles


© 2011 Rovaniemen Reipas