Anette Kirkanen nosti komeasti neljänneksi nuorten EM-kisoissa

Kuvateksti: Anette Kirkanen sijoittui loistavasti neljänneksi nuorten EM-lavalla.

Rovaniemen Reippaan Anette Kirkanen sijoittui komeasti neljänneksi uudella ikäluokan Suomen ennätyksellä 165 kiloa (77+88) 23-vuotiaiden sarjassa 55 kiloa maanantaina 17. lokakuuta Albanian Dürresissa jatkuneissa painonnoston nuorten EM-kilpailuissa. Mitali jäi lopulta ainoastaan kahden kilon päähän.
Kirkasen kisa ei lähtenyt suunnitelmien mukaan, sillä hän joutui käyttämään tempauksen aloituspainoon 72 kiloa kaksi yritystä. Viimeisellä nousi kuitenkin komeasti uusi naisten Suomen ennätys 77 kiloa.
Kirkanen oli tempauksessa erittäin lähellä lajimitalia, sillä Romanian Marinela Morosan sai suorille saman verran kuin reipaslainen. Kirkasen harmiksi Morosan nosti raudat toisella yrityksellä, mikä ratkaisi pronssimitalin romanialaiselle.
Tempauksen aiempi naisten SE 76 kiloa oli Raution Kisailijoiden Anna Tokolan nimissä. 23-vuotiaiden SE 74 kiloa oli puolestaan Alavuden Urheilijoiden Siri Sytelän nimissä. Sytelä oli myös mukana EM-kisassa ja sai ylös 73 kiloa.
Työnnössä Kirkanen selvitti helposti aloituspainonsa 88 kiloa, jolla ikäluokan yhteistuloksen SE parani heti yhdellä kilolla. Sen jälkeen reipaslainen yritti kahdesti 92 kiloa, mutta ylöstyönnöt olivat liian painavia.
Lajikohtaisesti Kirkanen sijoittui tempauksessa neljänneksi ja työnnössä kuudenneksi.
Sytelä työnsi 90 kiloa ja sai yhteistuloksen 163 kiloa, joka riitti myös hienosti viidenteen sijaan.
Aiempi 23-vuotiaiden yhteistuloksen SE 164 kiloa oli Sytelän nimissä.
Pronssia nappasi Romanian Marinela Morosan 167 kilolla (77+90).
Kultaa vei Britannian Catrin Haf Jones 183 kilolla (79+104) ja hopeaa Turkin Hatice Acikgoz 172 kilolla (78+94).


© 2011 Rovaniemen Reipas