Rovaniemen Reippaan nyrkkeilijöille kolme pronssia SM-kotikehässä

Kuvateksti: Henrik Palosaaren SM-mitalin väri on pronssinen.

Rovaniemen Reippaan Jasmiina Raivio, Joonas Koivuranta ja Henrik Palosaari saavat pronssimitalit Lapin urheiluopistolla käytävissä nyrkkeilyn SM-kilpailuissa.

Kemin Innon Lasse Kourula eteni ainoana lappilaisiskijänä sunnuntain finaaleihin. Kourula pehmittivälierävastustajansa Turun Jyryn Lauri Korhosen keskeytyskuntoon kolmannessa erässä.
Lauantain päivätilaisuus huipentui kahteen 91-kiloisten semifinaaliotteluun, jotka tarjosivat yleisölle urheiluviihdettä täyden rahan edestä. Raskaansarjan miehet moukaroivat molemmissa otteluissa painavia iskuja.
Ensimmäisen välierän loppuratkaisu yllätti monen. Lasse Kourulan voitto ei yllättänyt, mutta tapaa jolla voitto irtosi voidaan pitää vähintään pienenä yllätyksenä. Kehätuomari julisti ottelun päättyneeksi ennen täyttä aikaa.
Ottelu oli ensimmäisistä iskujenvaihdosta lähtien Kourulan hallinnassa. Kemiläinen sai iskuja sisään ja väisteli tarpeen tullen Korhosen lyöntejä.
Toisen erän lopussa ennenaikainen keskeytys alkoi jo häämöttää, kun kehätuomari laski Korhoselle lukua. Kolmas erä ei ehtinyt kovin kauaa vanheta, kun ottelijat komennettiin omiin nurkkauksiinsa.
– Keskeytysvoitto oli kieltämättä pieni yllätys. Ottelutaktiikan toteuttaminen onnistui kyllä täydellisesti, ja tein kehässä niitä juttuja joita on treenattu valmentajan (Kari Mäkinen) kanssa.
– Pystyin kontrolloimaan ottelua koko ajan eikä hätää ollut missään vaiheessa. Hallitsin ottelua pitkillä suorilla ja pystyin jatkamaan lyöntejä sivusta, Kourula myhäili.
Kourula on vaihtanut lopullisesti painoluokkaa 81-kiloisista 91-kiloisiin.
– Treenaaminen on nyt paljon mukavampaa kuin ennen, kun ei tarvitse olla nälissään. Painoa kestää tulla vielä muutama kilo lisää.
Kourula suoritti varusmiespalveluksensa Rovaniemellä ja meni sen jälkeen töihin Meri-Lapin lukituspalveluun.
– Joustava työ on hyvä treenin ja kilpailumatkojen kannalta, uransa ensimmäisen SM-loppuottelun sunnuntaina lyövä Innon nyrkkeilijä kiitteli.
Palosaarelle tappio hajaäänillä
Myös 91-kiloisten jälkimmäisen semifinaaliottelun loppuratkaisu oli yhtä lailla odottamaton, vaikka lajipäällikkö Pekka Mäki suosittelikin etukäteen Kotkan Voimailijoiden Elia Juustin ottamista tarkkailuun.
Vasta viisi nyrkkeilyottelua matsannut Juusti kuittasi finaalipaikan hajaäänituomiolla 3–2 sadan ottelun kokemuksella kehään nousseesta Rovaniemen Reippaan Henrik Palosaaresta.
Tosin aivan purematta äärimmäisen niukkaa tappiota ei rovaniemeläisleirissä nielty. Vääryys ei olisi ollut, vaikka ysiykkösissä olisi nähty täysin lappilainen finaali.
Palosaari aloitti kamppailun vahvasti ja pamautti jo avauserässä Juustin luvunlaskuun. Hieman omintakeisella tyylillä otellut Juusti sai ensimmäisen erän lopussa muutaman nasakan iskun perille ja pääsi toisessa erässä otteluun mukaan. Kolmannessa erässä jatkettiin tasaista taistoa.
– Uskon ennen lopputuloksen julkistamista voittoon, mutta niin ei sitten käynyt. Olisi pitänyt olla kehässä vieläkin aktiivisempi.
– Kolmen vuoden ottelutauko näkyi kehäruosteena, Palosaari pohti.
Kisoihin valmistautuminen meni rovaniemeläisen mielestä niin kuin pitikin.
Karatemestari vaihtoi lajia
Lasse Kourulan finaalivastustajaksi edennyt Elia Juusti on karaten Suomen mestari vuosimallia 2017. Samana vuonna hän teki päätöksen lajinvaihdosta, mutta kävi vielä viime vuonna muistelemassa menneitä karaten SM-hopeamitalin muodossa. Kamppailulajien taitaja Juusti on kilpaillut myös thainyrkkeilyssä.
– Juustin tyyli näytti erikoiselta, mutta keinot löytyvät hänen voittamiseen, toista semifinaalia silmä tarkkana seurannut Kourula vakuutti.
Lapin Kansa näyttää lukijoilleen kello 13 alkavat loppuottelut suorana.
Kourulan ja Juustin kohtaamisen ohella sunnuntaina kirkkaimmasta mitalista kamppailevat muun muassa Nokia Boxing Clubin Jonna Hakkarainen ja Rovaniemellä nyrkkeilyoppinsa saanut, Viipurin Nyrkkeilijöitä nykyisin edustava Fatma Hajizadeh 54-kiloisissa sekä Tampereen Voimailuseuran olympiapronssimitalisti Mira Potkonen ja Lahden Kalevan haastaja Anni Viantie 60-kiloisissa.
Hajizadehin finaalipaikka irtosi vakuuttavalla 5–0 voitolla Helsingin Tarmon Anna Jutilasta.
Ylivirran taistelu ei aivan riittänyt finaaliin
Lapin Lukon Kati Ylivirta taisteli kotikehässä tiukasti 57-kiloisten finaalipaikasta, joka jäi lopulta hiuskarvan päähän kuten Henrik Palosaarellakin. Mikkelin Nyrkkeilijöiden Vilma Viitanen jatkaa finaaliin hajaäänivoitolla 4–1.
Ylivirta jaksoi tyypillisesti puurtaa ottelun alusta loppuun saakka vasenkätistä ja rovaniemeläistä pitempää Viitasta vastaan. Erityisesti ensimmäisen erän viimeiset sekunnit olivat rovaniemeläisen hallintaa.
Rovaniemen Reippaan Jasmiina Raivio nousi kehään 51-kiloisissa. Tampereen Voimailuseuran Maria Mehtälä otti kamppailun haltuunsa heti ensisekunneilla eikä ensimmäiseen luvunlaskuun mennyt kauaa. Kehätuomari keskeytti ottelun ennen avauserän päättymistä.
– Harmittaa, että tappio tuli keskeytyksellä. Olin treenannut näihin kotikisoihin kovaa. Jännitys oli niin valtava, että jäädyin kehässä.
– Kokemusta on hankittava lisää, että pääsee samalle tasolle vastustajien kanssa, seitsemän ottelua nyrkkeillyt Raivio tuumi.
Rovaniemen Reippaan kokenut Joonas Koivuranta loukkasi perjantain voitokkaassa alkuottelussa kylkeään sen verran, että joutui luovuttamaan 69-kiloisten välieräottelun Helsingin Tarmon Amin Nurille.

SM-kilpailut, välierät:
Naiset:
48 kg: Kirppu Noora HeTa-Karjalainen Minna NAJ 4-1.
51 kg: Mehtälä Maria TVS - Raivio Jasmiina RoRe Rsc r1, Kaivo-oja Pihla TVS-Kakkonen Tessa HeTa 5-0.
64 kg: Valtanen Anette HeTa-Väin Kristel TVS 5-0, Jääskeläinen Johanna KuRi-Huttunen Johanna HeTa 4-1.
69 kg: Kovalainen Krista KajKu-Lammi Anu HeTa 4-1, Taimi Eveliina TVS-Kirjokivi Emma VäBT 5-0.
54 kg: Hakkarainen Jonna NBC-Jokiaho Emma TVS 5-0, Hajizadeh Fatma VN-Jutila Anna HeTa 5-0.
57 kg: Viitanen Vilma MiNy-Ylivirta Kati LaLu 4-1, Lausti Marjut NBC-Niemi Riikka TVS 5-0.
Miehet:
60 kg: Shirzad Azizullah TVS-Maunu Tatu EKH 5-0, Rissanen Lassi KuRi-Pasanen Markus SeKJ 3-2.
64 kg: Kemppainen Santeri VB-Ahmadi Niazz TVS 5-0, Niemeläinen Jere TuUL-Jämsä Juho TuusNy Rsc r1.
91 kg: Kourula Lasse KeI-Korhonen Lauri TuJy Rsc R3, Juusti Elia KoVo-Palosaari Henrik RoRe 3-2.
69 kg: Behruz Aydin OKK-Jalava Julian KNK 5-0, Nuri Amin HeTa-Koivuranta Joonas RoRe luov.
75 kg Abdilrasoon Muhammad TVS-Riekki Seppo ONS 5-0, Embulaev Anton LaKa-Kujala Ilari KNK 4-1.
81 kg: Nystedt Nikita KoVo-Mikkonen Kalle VVS Rsc r2, Ojapalo Janne LaKa-Klotsenok Juri Rsg dsq r2.
+91 kg: Rantanen Danil TTN-Juntunen Aki IUV 4-1, Rajevski Roman RSG-Suksi Pirkka WBC 5-0.

Sunnuntain finaalit alkaen kello 13:

W48 kg Väärälä Riikka (RaNy) - Kirppu Noora (HeTa)
52kg Hassani Shirahmad (HSC) - Conteh Mahamadou (RSG)
W51kg Mehtälä Maria (TVS) - Kaivo-oja Pihla (TVS)
W64kg Valtanen Anette (HeTa) - Jääskeläinen Johanna (KuRi)
56kg Baktyar Ari (EKH) - Pajuniemi Jussi (RSG)
W69kg Kovalainen Krista (KajKu) - Taimi Eveliina (TVS)
60kg Shirzad Azizullah (TVS) - Rissanen Lassi (KuRi)
W54kg Hakkarainen Jonna (NBC) - Hajizadeh Fatma (VN)
64kg Kemppainen Santeri (VB) - Niemeläinen Jere (TuUL)
W75kg Kiili Jonna (TuJy) - Peltonen Tiina (TuusNy)
81kg Nystedt Nikita (KoVo) - Ojapalo Janne (LaKa)
W57kg Viitanen Vilma (MiNy) - Lausti Marjut (NBC)
+91kg Rantanen Danil (TTN) - Suksi Pirkka (WBC)
91kg Kourula Lasse (KeI) - Juusti Elia (KoVo)
75kg Abdilrasoon Muhammad (TVS) - Embulaev Anton (LaKa)
W60kg Potkonen Mira (TVS) - Vianite Anni (LaKa)
69kg Behruz Aydin (OKK) - Nuri Amin (HeTa)
 

Lisätietoja:

https://smnyrkkeily.fi/


© 2011 Rovaniemen Reipas