Henrik Palosaarella vain yksi tavoite SM-kehässä - mestaruus

Kuvateksti: Rovaniemen Reippaan Henrik Palosaari iskee kotikisoissa sarjassa 91 kiloa.

Rovaniemeläinen nyrkkeilijä Henrik Palosaari palaa tämän kuun lopussa kilpakehään kolmen vuoden ottelutauon jälkeen. Hän tavoittelee kotikehässään Lapin urheiluopistolla sarjan 91 kiloa Suomen mestaruutta.
Edellisen kerran Palosaari nousi kehään 4. marraskuuta 2017 kansainvälisessä Anatoli Bredovin muistoturnauksessa Murmanskissa, Venäjällä. Silloin sarjaa alempana 81-kiloisissa otelleen Rovaniemen Reippaan edustajan kamppailu Oleg Nastakalovia vastaan päättyi ensimmäisessä erässä.
- Värttinäluu murtui, ja toipumiseen meni monta kuukautta. Käsi olisi varmaan ollut lyöntikunnossa puoli vuotta tuon ottelun jälkeen, mutta silloin ei ollut kisamotivaatiota, Palosaari, 33, muistelee vastoinkäymistä.
Kipinä kovaan harjoitteluun ei kuitenkaan sammunut missään vaiheessa.
- Painonvedot kasiykkösiin olivat todella tiukkoja. Päätin hommata lihasta ja tulla kehään vasta sitten, kun olen valmis ottelemaan uudessa painoluokassa.
- Nyt olen elämäni kunnossa eikä kisoihin tarvitse pitää painoa väkisin kurissa. Se on 90-91 kilon kieppeillä, joten kisapuntariin voi mennä ilman turhaa stressiä, 183-senttinen Palosaari tietää.
Toivuttuaan käsimurtumasta rovaniemeläinen muutti harjoittelua aiempaa monipuolisemmaksi.
- Otin ohjelmaan potkunyrkkeilyä, pyöräilyä ja kovaa punttitreeniä. Punttisalilla on tehty maksimivoimaa, joka näkyy selkeästi lyöntivoimassa.


SM-kisat isketään Lapin urheiluopistolla 27.-29. marraskuuta. Palosaari uskoo, ettei pitkä ottelutauko eivätkä etukäteen oudot vastustajat haittaa tahtia.
- Ottelukirjasta löytyy 100 merkintää, joten homma on tuttua. Tiedän mitä teen kehässä.
- SM-kisoista on aiemmin tullut kaksi pronssia, ja nyt on aika kirkastaa mitalin väriä. Tavoite on ilman muuta kultamitali, Palosaari toteaa määrätietoisesti.
Sarjassa 91 kiloa nähdään myös Kemin Innon Lasse Kourula, joka on Palosaaren tavoin vaihtanut painoluokkaa pykälän ylöspäin. Kourula nyrkkeili viime vuonna SM-pronssia 81 kilon sarjassa.
Kokenut kamppailu-urheilija on saavuttanut myös PM-pronssia (2017) sekä Ruotsin mestaruuskilpailujen pronssia. Palosaari aloitti nyrkkeilyuransa Sundsvallissa ja muutti Suomeen vuonna 2014.
- Sundsvallissa oli siihen aikaan tekemisen meininki nyrkkeilysalilla. Siellä sai huippusparria, Palosaari muistelee.
Tasaväkisiä harjoitusvastustajia ei olympiatyylin nyrkkeilyn toiseksi raskaimman painoluokan edustajalle ole jonoksi asti.
- Onhan se tietysti vähän haastavaa löytää sparraajia. Välillä olen käynyt muilla saleilla treenaamassa.


Nyrkkeilyn SM-kisat pidetään normaalisti keväällä, mutta tunnetuista syistä ne siirtyivät loppuvuoteen.
- Syksyn aikana olisi ollut mahdollista käydä pienemmissä kisoissa, mutta päätin jättää koronan takia kisailut varotoimenpiteenä väliin.
Palosaari muistuttaa, että pohjatyö SM-urakkaa varten on tehty. Enää tarvitsee houkutella huippuvire esiin.
- Teen nyt kisojen alla voimatreenejä kerran viikossa, ja niissäkin on ainoastaan räjähtäviä harjoitteita. Loppuaika on herkistelyä.
Nyrkkeilijä toivoo, ettei SM-kisoihin tulisi yleisörajoituksia.
- Kotiyleisön tuki on aina tarpeen, Palosaari tuumii.


Rovaniemen Reippaan ja Lapin Lukon järjestämissä SM-kilpailuissa Reipasta edustavat Henrik Palosaaren lisäksi Jasmiina Raivio (51 kg) ja Joonas Koivuranta (69 kg).

Linkki nyrkkeilyn SM-kisojen nettisivulle:

https://smnyrkkeily.fi/


© 2011 Rovaniemen Reipas