Painonnoston masters SM-kilpailut käynnistyvät Lapin urheiluopistolla - julkkiksia mukana

Access Partnersin toimitusjohtaja Assi Koivisto-Allonen, Nokia Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen, toimittaja Barbara "Baba" Lybeck, näyttelijä Martti Suosalo ja skicrossin MM-hopeamitalisti Jouni Pellinen tarttuvat rautatankoon perjantaina Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä alkavissa painonnoston masters SM-kilpailuissa.

Julkisuuden henkilöitä yhdistää se, että he edustavat lapinjärveläistä Porlammin Pamausta ja harjoittelevat Tempaus-Areenalla, Helsingissä. Seura on liikkeellä suurimmalla joukkueella, kisaan on ilmoittautunut peräti 36 Pamauksen edustajaa.

– Assi Koivisto-Allonen tuli kuntouttamaan selkäänsä Tempaus-Areenalle syksyllä 2017 hyvän ystävänsä Hille Korhosen suosituksesta. Samalla oli puhetta kilpailemisesta, mutta Assin ensimmäinen reaktio oli silloin "ei ikinä". Nyt hän on kuitenkin mukana, Tempaus-Areenan isäntä Matti Vestman toteaa.

Edesmenneen presidentin Mauno Koiviston tytär kilpailee perjantaina kello 16 alkavassa 60-vuotiaiden ikäluokassa. Samassa kilpailuryhmässä Assi Koivisto-Allosen kanssa nähdään myös 55-vuotiaissa voimaileva Hille Korhonen.

Rovaniemen Reippaan järjestämät kilpailut ovat kaikkien aikojen suurimmat painonnoston SM-kisat, sillä mukaan on ilmoittautunut ennätykselliset 251 urheilijaa. Nuorimmat ovat 35-vuotiaita ja vanhimmat yli 80-vuotiaiden ikäluokassa kolistelevia raudankesyttäjiä.

Sekä naisten että miesten vanhin osallistuja edustaa järjestävää seuraa Rovaniemen Reipasta. Voimanostossa kunnostautunut ranualainen Eila Kumpuniemi, 76, hakee uusia haasteita painonnoston puolelta ja monen lajin taitaja Reino Laine, 84, mittaa kuntonsa tempauksessa ja työnnössä. Vanhimmassa miesten ikäluokassa (M80) on mukana myös Reippaan Arvo Tölli, 83. Kumpuniemen, Laineen ja Töllin kilpailuryhmä käynnistyy perjantaina kello 10.

Lauantaina arviolta kello 16 alkavassa 45-vuotiaiden ikäluokassa kilvoittelevat muun muassa viime vuoden Euroopan ja maailmanmestari Reippaan Samuli Pirkkiö sekä Suomen ennätyksiä tavoitteleva Ounasvaaran Atleetti Klubin Harri Norberg.

Reippaasta on mukana kotilavalla kahdeksan ja Atleetti Klubista 22 nostajaa.

– Masterspainonnoston suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Yli 200 urheilijan tapahtuma tuo haastetta myös järjestelypuolelle, mutta toimii erinomaisesti esikisana kahden kuukauden kuluttua käytäviin masters EM-kilpailuihin, Rovaniemen Reippaan painonnostojaoston puheenjohtaja Petri Tanninen toteaa.

Rovaniemen Reipasta edustavat SM-lavalla Eila Kumpuniemi, Arvo Tölli, Reino Laine, Teuvo Tepsa, Pasi Vierelä, Samuli Pirkkiö, Ahti Romakkaniemi ja Jouni Lohi.

Masters EM-kilpailut järjestetään 12.–19. kesäkuuta kuluttua samassa paikassa. Niihin odotetaan reilua viittäsataa urheilijaa.


Painonnoston masters SM-kilpailut ovat Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä 12.–14. huhtikuuta. Kilpailut alkavat joka päivä kello 10. Kilpailuihin on vapaa pääsy.

Kisoista Suomen Painonnostoliiton sivulla:

https://painonnosto.fi/sm2019-masters-ilmoittautuneet/

Livelähetys:

https://www.youtube.com/rore1907

 

 


© 2011 Rovaniemen Reipas