Hajizadeh ja Koivuranta voittivat Ruskaturnauksen toisena päivänä

Kuvateksti: Joonas Koivuranta oli terävänä Ruskakehässä. (Kuva: Tapio Lanko)

Rovaniemen Reippaan kaksikolla oli lauantaina 15. syyskuuta voitokas päivä nyrkkeilyn kansainvälisessä Ruskaturnauksessa. Fatma Hajizadeh kukisti 54-kiloisissa Ruotsin Ellen Karlssonin 4­–1 ja Joonas Koivuranta 64-kiloisissa Saksan Mike Jahrin niin ikään 4­–1.

Karlssonilla oli ottelussa Hajizadehia vastaan pieni painoetu, mikä näkyi kehässä. Hajizadeh otteli kehässä huomattavasti tarkemmin kuin perjantain voittoisassa kamppailussa Ruotsin Mia Bromanderia vastaan.

– Ellen yritti tulla voimalla päälle ja saikin välillä koukkuja perille. Pidin koko ottelun mielessä, että parempi antaa tulla hänen päälle ja kiertää sivulle. Se taktiikka toimi erittäin hyvin, Hajizadeh kertasi kamppailun kulkua.

Hajizadeh tavoittelee sunnuntaina turnausvoittoa. Vastassa on Turun Teräksen Mia Salokannel, jonka rovaniemeläinen voitti kevään SM-finaalissa. Salokannel pääsi lauantaina helpolla, kun sairastunut Bromander antoi luovutusvoiton.

Koivuranta esiintyi lauantaina pirteämmin kuin perjantain avausottelussaan Venäjän Viktor Pirogovia vastaan. Reippaan nyrkkeilijä aloitti kamppailun harkitun maltillisesti ja pystyi pitämään temmon loppuun asti.

– Harvoin olen nyrkkeilyt näin maltillisesti. Ratkaisin ottelun vasemmilla suorilla, ja tulihan siinä pari lujaa myös oikealla. Löin alas vähemmän kuin olin suunnitellut, Koivuranta pohti.

Koivuranta kohtaa sunnuntaina kello 12 alkavassa kolmannessa ottelutilaisuudessa SM-finaalivastustajansa Tapanilan Erän Muhammad Husseinin, joka hävisi Pirogoville kehätuomarin keskeytyksellä toisessa erässä.

2. päivän tulokset:
Naiset:

54 kg: Hajizadeh Fatma Suomi-Karlsson Ellen Ruotsi 4-1, Salokannel Mia Suomi-Bromander Mia Ruotsi WO.

Miehet:

60 kg: Khataev Arslan Suomi-Vanhanen Jesse Suomi 5-0, Ualikhanov Jan Saksa-Segerstedt Erik Ruotsi 5-0.

91 kg: Aliu Krenar Suomi-Kolmogorov Anatoli Venäjä 5-0.

64 kg: Pirogov Viktor Venäjä-Husseini Mohammad Suomi RSC2, Koivuranta Joonas Suomi - Jahr Mike Saksa 4-1.

69 kg: Wall Paul Saksa-Hellström Anton Ruotsi 4-1.

75 kg: Roth Joona Suomi-Chartoi Adam Ruotsi 1-4, Abdilrasoon Muhammad Suomi-Diallo Ibrahim Saksa 5-0.


© 2011 Rovaniemen Reipas