Fatma Hajizadeh paras naisnyrkkeilijä Ruskaturnauksessa

Kuvateksti: Fatma Hajizadeh (oik.) voitti päätösottelussaan Mia Salokanteleen. (Kuva: Tapio Lanko)

Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadehille nyrkkeilyn kansainvälisen Ruskaturnauksen kolmannen ottelun lopputuloksen julistaminen oli tunteikas hetki sunnuntaina 16. syyskuuta Lapin urheiluopistolla. Hän voitti Turun Teräksen Mia Salokanteleen tuomareiden yksimielisellä päätöksellä ja varmisti samalla 54-kiloisten sarjavoiton.

Voitokkaan kamppailun jälkeen olo oli sekä huojentunut että osin liikuttunutkin.

– Minulla oli erittäin varma tunne kehään noustessa. Ajattelin mielessäni, että tämä matsi on pakko voittaa, turnauksen parhaana naisnyrkkeilijänä palkittu Hajizadeh paljasti.

Hajizadeh ja Salokannel nyrkkeilevät normaalisti 51 kilon sarjassa, mutta Ruskaturnauksessa painoluokka oli pykälää ylempänä. He olivat vastakkain neljännen kerran. Yhteenotot ovat nyt tasan 2­–2.

– Ottelu oli tosi hyvä, vaikka olin hieman yllättynyt ettei Mia oikein uskaltanut tulla päälle, tänä vuonna sarjansa kotimaan ykköseksi noussut Hajizadeh pohti.

Rovaniemeläinen on seuraavan kerran tositoimissa jo tulevana sunnuntaina Ykspihlajan Reiman kansallisissa kilpailuissa Kokkolassa.

– Tarkoitus on otella sielläkin 54 kilon sarjassa. Toivottavasti saan vastustajan otteluuni.

Mieli tekisi myös lokakuussa Tampereella iskettävään kovatasoiseen Tammer-turnaukseen.

– Tammerissa pudotan sitten 51-kiloisiin, jos siellä minun sarjani nyrkkeillään, Hajizadeh tuumi.

Reippaan Joonas Koivuranta pääsi sunnuntaina helpolla, sillä hän sai 64-kiloisissa luovutusvoiton selkänsä loukkanneesta Tapanilan Erän Mohammed Husseinista. Näin kevään SM-finaalin uusinta jäi näkemättä. Koivurannan kaulaan pujotettiin palkintojenjaossa hopeamitali.

Myös 64-kiloisten toinen ottelu jäi iskemättä, kun Saksan Mike Jahrin silmä umpeutui lauantain ottelussa Koivurantaa vastaan. Venäjän Viktor Pirogov sai luovutusvoiton saksalaisesta ja voitti tämän painoluokan.

– Kokonaisuutena tästä turnauksesta jäi hyvä mieli, vaikkei kolmatta ottelua tullutkaan. Kehään olisin kyllä mielelläni mennyt, sillä olo on kohentunut koko ajan. Toivottavasti tästä flunssakierteestä pääsisi nopeasti eroon, Tammer-turnaukseen tähtäävä Koivuranta sanoi.

Ruskaturnauksen parhaana miesnyrkkeilijänä palkittiin tukholmalaista Hammarby Boxningia edustava Adam Chartoi, joka voitti 75 kilon sarjan. Hänkin jäi päätöspäivänä ilman ottelua, kun vastustaja Saksan Ibrahim Diallo joutui luovuttamaan.

Sen sijaan Ruskaturnauksen viimeinen ottelu tarjosi yleisölle nähtävää täyden rahan edestä. 75-kiloisiin noussut Tampereen Voimailuseuran Mohammed Abdilrasoon kukisti Kajaanin Kuohun Joona Rothin vauhdikkaassa ja lujalyöntisessä kehätaistossa hajaäänin 4­–1.

– 75-kiloiset on tällä hetkellä miesten sarjoista tasaisin. Seiskavitosen miehiä on oikeastaan myös Santeri Laine (Kauhajoen Kamppailu-Urheilijat), joka voitti täällä 81 kilon sarjan, Suomen joukkueenjohtaja Esa Hukkanen totesi. Hukkanen otteli omalla aktiiviurallaan juuri 75 kilon sarjassa, jossa hän saavutti EM-pronssia vuonna 1987.

– Kotimaisittain kovia sarjoja ovat muun muassa 60 ja 69 kiloa. Muutamassa sarjassa on taas selkeä ykkösnyrkkeilijä, joille toivottavasti löytyy lähitulevaisuudessa tasaista vastusta, Hukkanen jatkoi.

Kansainvälinen Ruskaturnaus, 3. päivä:

Naiset:

54 kg: Hajizadeh Fatma Suomi-Salokannel Mia Suomi 5-0.

Järjestys: 1) Hajizadeh, 2) Ellen Karlsson Ruotsi, 3) Salokannel, 4) Mia Bromander Ruotsi.

Miehet:

60 kg: Khataev Arslan Suomi-Segerstedt Erik Ruotsi 5-0, Vanhanen Jesse Suomi-Ualikhanov Jan Saksa 0-5.

Järjestys: 1) Ualikhanov, 2) Khataev, 3) Vanhanen, 4) Segerstedt.

64 kg: Pirogov Viktor Venäjä-Jahr Mike Saksa WO, Koivuranta Joonas Suomi-Hussein Muhammad Suomi WO.

Järjestys: 1) Pirogov, 2) Koivuranta, 3) Jahr, 4) Hussein.

69 kg: Behruz Aydin Suomi-Wall Paul Saksa 0-5.

Järjestys: 1) Wall, 2) Anton Hellström Ruotsi, 3) Behruz.

75 kg: Chartoi Adam Ruotsi-Diallo Ibrahim Saksa WO, Roth Joona Suomi-Abdilrasoon Muhammad Suomi 1-4.

Järjestys: 1) Chartoi, 2) Abdilrasoon, 3) Roth, 4) Diallo.

81 kg: Laine Santeri Suomi-Hyary-Normann Melchior Saksa 5-0.

Järjestys: 1) Laine, 2) Hyary-Normann.

91 kg, järjestys: 1) Krenar Aliu Suomi, 2) Anatoli Kolmogorov Venäjä.


© 2011 Rovaniemen Reipas