Fatma Hajizadehilla lennokas startti Ruskaturnauksessa

Kuvateksti: Fatma Hajizadeh aloitti Ruskaturnauksen voitokkaasti. (Kuva: Ruskaturnauksen facebooksivu/Tapio Lanko)

Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadeh sai lentävän lähdön perjantaina Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä käynnistyneeseen nyrkkeilyn kansainväliseen Ruskaturnaukseen. Hajizadeh kukisti 54-kiloisten avausottelussaan Ruotsin PM-hopeamitalistin Mia Bromanderin tuomareiden yksimielisellä päätöksellä.

Hajizadeh pohjusti otteluvoiton kahdessa ensimmäisessä erässä, joissa hän esitteli monipuolista lyöntirepertoaariaan ja liikkui kehässä selvästi aktiivisemmin kuin ruotsalainen.

Tukholmalaista Hammarby Boxningia edustava Bromander tuli otteluun mukaan kolmannessa erässä, joka oli tasaisin. Voittajasta ei kuitenkaan jäänyt missään vaiheessa epäselvyyttä.

– Avausvoitto on tosi mahtava juttu. Odotin innolla kehään pääsyä hyvin treenatun kesän jälkeen. Kehässä näki, että kehitystä on tapahtunut, Hajizadeh, 24, myhäili tyytyväisenä.

– Kolmannessa erässä yritin ehkä liikaa voimalla ja väsyin. Olisi pitänyt lyödä herkemmin, rovaniemeläinen pohti taktiikkaansa.

Kohti PM-unelmaa

Ruskaturnauksen avausottelu on nyrkkeilijöille usein tuntuman hakua, koska takana on muutaman kuukauden ottelutauko ellei ole käynyt kansainvälisissä turnauksissa.

Hajizadeh nyrkkeili edellisen kerran toukokuussa. Perjantaina ottelukirjaan tuli merkintä numero 51.

– Valmistuin sairaanhoitajaksi huhtikuussa, jonka jälkeen olen panostanut harjoitteluun tosissaan. Suuri unelmani on voittaa Pohjoismaiden mestaruus ensi vuoden maaliskuussa Tampereella, viisi vuotta Osmo Pähdin valmennuksessa treenannut Hajizadeh paljasti.

Keskiviikkona 30 vuotta täyttänyt Mia Bromander on vasenkätisenä haastava vastus.

– Ottelin ensimmäistä kerta häntä vastaan. Onneksi Reippaan harjoituksissa olen päässyt nyrkkeilemään vasenkätisen Minna Väisäsen kanssa. Pystyn vaihtamaan ottelun aikana puolta, Hajizadeh taustoittaa.

54-kiloisten toisessa ottelussa Ruotsin Ellen Karlsson voitti Turun Teräksen Mia Salokanteleen niin ikään tuomareiden yksimielisellä päätöksellä.

Flunssa vei mehut

Rovaniemen Reippaan Joonas Koivuranta avasi turnauksen Venäjän Viktor Pirogovia vastaan. 64-kiloisten ottelu päättyi petroskoilaisen voittoon kolmannessa erässä, kun valmentaja Osmo Pähti näytti kehän laidalta pyyhettä keskeytyksen merkiksi.

Syynä oli se, ettei Koivuranta ole vielä täysin toipunut viime viikon kuumeesta ja flunssasta. 21-vuotias Pirogov liikkui kehässä kuin herhiläinen ja teki ottelutyylilläänkin kamppailusta vaikean Koivurannalle.

– Parasta oli, ettei vedetty matsia loppuun asti. Olo oli aika lailla tahmea. Vastustajan tyyli oli sellainen, että päät kolahtivat parikin kertaa yhteen, Koivuranta, 36, totesi.

Mies pitää kuitenkin tärkeänä, että saa kilpailutuntumaa.

– Kyllä meinaan nyrkkeillä vielä lauantaina ja sunnuntaina. Edellinen kisamatsi on kevään SM-turnauksesta.

Koivuranta harmitteli, että sairastelu vei mehut hyvin treenatun kesän jälkeen.

– Olin Saksassa leirillä, ja sairastuin siellä viimeisenä päivänä. Kokonaisuutena Saksan-leiri oli kyllä onnistunut, Koivuranta pohti.

64-kiloisten toisessa ottelussa Saksan armeijan joukkueen Mike Jahr voitti kaikin tuomariäänin Tapanilan Erän Mohammed Husseinin.

Ruskaturnaus jatkuu Lapin urheiluopistolla lauantaina kello 15.

 


© 2011 Rovaniemen Reipas