Rovaniemen Reipas komeasti edustettuna SM-kotilavalla

Kuvateksti: Anette Kirkanen on mestarisuosikki 58 kilon sarjassa.

Painonnoston 20- ja 23-vuotiaiden Suomen mestaruuskilpailuissa nähdään tulevana viikonloppuna (18.-19.8.) Lapin Urheiluopiston isolla areenalla yhdeksän Rovaniemen Reippaan edustajaa.
Ensimmäisenä on tulessa lauantaina kello 11 alkavassa kilpailuryhmässä Eetu Leinonen, 15, miesten keveimmässä painoluokassa 56 kiloa. Leinonen voitti jo aiemmin tänä vuonna 17-vuotiaiden Suomen mestaruuden tässä sarjassa ja tavoittelee kotilavalla mitalia 20-vuotiaissa.
69-kiloisissa lavalle astelee asevelvollinen Vertti Kenttälä, 19, joka osallistuu uransa ensimmäisiin SM-kilpailuihin. Sarjaa ylempänä 77-kiloisissa rautaa kolistelee Anton Hodju, 18, jonka meriittilistalta löytyvät muun muassa 17-vuotiaiden SM-hopea ja PM-pronssi viime vuodelta.
Naisten sarjoissa on sähköä ilmassa heti lauantaina, kun kokenut nuorten SM-kisojen menestyjä Kirsi-Marja Mukkala, 18, tarttuu rautatankoon 48-kiloisissa. Puolustettavana on vuoden takainen tuplamestaruus Kuusankoskelta. Mukkala on myös hallitseva naisten Suomen mestari tässä painoluokassa.
58-kiloisissa voimailee tänä vuonna Reippaan riveihin liittynyt Anette Kirkanen, 18. Hän rutisti tänä vuonna naisten SM-hopeaa sarjaa alempana 53-kiloisissa. Sekä Kirkasella että Mukkalalla on edessä tiukka loppuvuoden kisaputki, johon kuuluvat muun muassa yleisen sarjan Ruotsi-maaottelu syyskuussa Tampereella sekä nuorten EM-kilpailut lokakuussa Puolassa.
63-kiloisissa nähdään kaksi reipaslaista. Essi Heikkinen, 19, ja Ronja Leppiaho, 17, kilpailevat ensimmäistä kertaa nuorten SM-lavalla.
Sunnuntaina kello 11 alkavassa kilpailuryhmässä ovat tositoimissa 69-kiloisissa Heidi Moisanen, 23, ja Sara Tervonen, 19. Moisanen osallistuu uransa toisiin nuorten SM-kilpailuihin ja Tervonen on mukana ensimmäistä kertaa.

Kilpailuihin on vapaa sisäänpääsy. Kahvio toimii kilpailujen aikana.

Ilmoittautuneet:

http://painonnosto.fi/artikkeli/2018-08-02-20-ja-23-vuotiaiden-sm-kilpailuihin-ilmoittautuneet

 


© 2011 Rovaniemen Reipas