Robert Pirkkiö ja Kirsi-Marja Mukkala ykkösiä Martti Pirkkiön muistokisoissa

Rovaniemen Reippaan Robert Pirkkiö ja Kirsi-Marja Mukkala nostivat odotetusti kovimmat tulokset painonnoston Martti Pirkkiön muistokilpailuissa lauantaina Lapin urheiluopiston Voimapajassa.

Robert Pirkkiö voimaili miesten sarjojen parhaat sinclairpisteet isoisänsä muistokisassa. Hän kasasi 94-kiloisissa yhteistuloksen 296 kiloa, mikä koostui 135 kilon tempauksesta ja 161 kilon työnnöstä. Kolmansissa yrityksissä olleet 137 ja 165 kiloa eivät aivan nousseet suorille käsille.

–Voimakunto tuntuu hyvältä, mutta nyt ei saanut sitä irti kisalavalla. Tavoitteena oli rikkoa 300 kiloa. Seuraavan kerran kisaan viikon kuluttua Ranskan työväen urheiluliiton mestaruuskilpailuissa, ja siellä tietysti tuloksen pitää alkaa kolmosella, 24-vuotias kirvesmies tuumi.

Viikon kuluttua rautaa kolistellaan Pariisin liepeillä Gennevilliersissä. Kisoihin lähtevät Reippaasta myös Matias Mukkala, Sami Köngäs ja Anni Vuohijoki.

Robert Pirkkiö on kisaillut tänä vuonna 85 kilon sarjassa, johon nyt ylipainoa oli 3,9 kiloa. Hän saavutti helmikuun SM-kisoissa hopeaa.

–SM-kisojen jälkeen pääsin hyvin treenirytmiin, Pirkkiö totesi.

Ranskaan lähtevä Matias Mukkala nosti 77-kiloisissa yhteistuloksen 237 kiloa (110+127).

Reippaan Samuli Pirkkiö tehtaili 62 kilon sarjassa 195 kiloa (90+105), millä on hyvä matkustaa kesäkuussa Budapestissä käytäviin masters EM-kilpailuihin.

Naisten parhaat sinclairpisteet saalisti Kirsi-Marja Mukkala, joka paransi henkilökohtaisia ennätyksiään tempauksessa ja yhteistuloksessa. 53-kiloisissa nostanut Mukkala rutisti 140 kiloa (65+75).

–Tempaus meni nappiin, mutta työntö jäi vähän harmittamaan. 80 kiloa on hyppysissä, Ounasvaaran urheilulukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut Mukkala, 18, totesi.

Mukkala oli kuitenkin tyytyväinen, sillä hän saavutti A-rajan lokakuussa Espanjan A Coruñassa käytäviin 20-vuotiaiden EM-kilpailuihin.

–Aion pitää opiskelusta välivuoden ja keskittyä treeneihin. Joku opiskelupaikka kuuluu kuitenkin tulevaisuuden suunnitelmiin, Mukkala paljasti.

Mukkala kilpailee seuraavan kerran heinäkuun alussa Eräjärven Rönnillä käytävissä lajikohtaisissa SM-kilpailuissa. Kesän kilpailuohjelmaan kuuluvat myös nuorten SM-kisat, jotka Reipas järjestää Lapin urheiluopistolla 18.–19. elokuuta.

Nuorten SM-kisoihin tähtäävät niin iiään Reippaan Heidi Moisanen ja Sara Tervonen, jotka tekivät omia ennätyksiään 69-kiloisissa. Moisanen nosti 147 kiloa (64+83) ja Tervonen 125 kiloa (52+73).

Martti Pirkkiön muistokilpailujen tulokset:

http://painonnosto.fi/tuloksia/3878-martti-pirkkion-muistokilpailut-rore

Jäsentenvälisten tulokset:

http://painonnosto.fi/tuloksia/3879-rovaniemen-reippaan-jv-kilpailut

 


© 2011 Rovaniemen Reipas