Isa Mursu 13:s Bukarestin EM-lavalla

Kuvateksti: Isa Mursu nosti A-ryhmässä, mikä näytettiin Eurosportilla.

Rovaniemen Reippaan Isa Mursu oli ensimmäisenä suomalaisnostajana tulessa painonnoston Euroopan mestaruuskilpailuissa tiistaina 27. maaliskuuta Romanian pääkaupungissa Bukarestissa. Saldona oli 13. sija sarjassa 53 kiloa yhteistuloksella 162 kiloa, mikä koostui 71 kilon tempauksesta ja 91 kilon työnnöstä.

Rovaniemeläinen pisti pelin jännäksi tempauksessa, kun aloituspaino 70 kiloa pyörähti kahdesti takakautta yli ja raudat tippuivat lavalle. Mursu lisäsi kolmanteen yritykseen kilon ja selvitti painot helposti suorille käsille.

- Ajattelin ennen nostoja, ettei tämä jännitä yhtään. Kun menin kilpailulavalle ensimmäiseen yritykseen jännitti niin, että tärisin, ensimmäisissä painonnoston EM-kisoissaan voimaillut Mursu, 28, tunnusti.

- Olisi vain pitänyt uskaltaa pistää aloitukseen enemmän rautaa. Kolmannessa yrityksessä himmailin vähän, kun kahdessa ensimmäisessä oli ollut liikaa vauhtia.

Mursu aloitti työnnön vakuuttavasti 91 kilosta. Onnistuneen suorituksen jälkeen hän pyysi tankoon uuden Suomen ennätyksen 96 kiloa, ja molemmat yritykset olivat erittäin lähellä onnistumista.

- Kolmannessa työnnössä rinnalleveto onnistui hyvin. Ylöstyöntökään ei tuntunut painavalta, mutta painot olivat sen verran edessä että jouduin juoksemaan lavalla. Kroppa oli niin väsynyt, etten pystynyt pysäyttämään liikettä ja painot putosivat lavalle ennen tuomareiden alasmerkkiä, Mursu kertasi.

Rovaniemeläinen voitti helmikuussa Tampereella Suomen mestaruuden omalla ennätyksellään 166 kiloa, joten kisasta jäi hieman hampaankoloon.

- Tulokseen en ole tyytyväinen, mutta valmistautuminen meni kaikilta osin niin kuin piti. Tästä jäi kyllä nälkää tuleviin koitoksiin, Mursu totesi.

Kilpailu oli huipputasainen, sillä sijoille 7–12 nostaneiden raudankesyttäjien yhteistulokset mahtuivat neljän kilon sisään. Mursu olisi noussut onnistuneella 96 kilon työnnöllä 10:nneksi.

Työnnön Suomen ennätys 95 kiloa on Kankaanpään Voimailijoiden Heidi Harjun nimissä vuodelta 2004.

Sarjan 53 kiloa ennakkosuosikki Puolan Joanna Lochowska piti pintansa ja uusi viimevuotisen kultamitalin yhteistuloksella 196 kiloa (88+108). Tulosparannus oli neljä kiloa.

Hopea ja pronssi menivät Italiaan. Jennifer Lombardo sijoittui toiseksi 191 kilolla (84+107) ja Giorgia Russo kolmanneksi 186 kilolla (80+106).


© 2011 Rovaniemen Reipas