Jarno Mustonen Vuoden nyrkkeilytuomari

Kuvateksti: Jarno Mustonen (kesk.) sai tuomaripalkinnon Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laineelta ja puheenjohtaja Tomi Korpiselta.

Suomen Nyrkkeilyliitto palkitsi vuoden 2017 menestyneitä urheilijoitaan sekä ansioituneita toimitsijoitaan Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa. Vuoden nyrkkeilytuomarina palkittiin Jarno Mustonen Rovaniemen Reippaasta.

Jarno Mustonen tekee vakuuttavaa työtä kansainvälisillä areenoilla, josta osoituksena pääsy mukaan kolmiin arvokisoihin. Mustonen oli tuomaroimassa naisten EU-turnauksessa Italiassa ja sekä tyttöjen että poikien EM-turnauksissa. Jarno Mustonen on kollegoidensa parissa erittäin arvostettu ja tunnettu oikeudenmukaisesta sekä tinkimättömän tarkasta työstään sekä kehä- että arvostelutuomarina.

- Palkitseminen tuli minulle yllätyksenä ja toki tuntuu hienolta saada tunnustusta tehdystä työstä. Erityisen kiitollinen olen työnantajalleni Jääkäriprikaatille, jonka myönteinen asennoituminen mahdollistaa sen, että pääsen edustamaan Suomea kansainvälisiin kisoihin.

Siinä missä urheilijoilla, myös tuomarilla on selkeä tavoite nyrkkeilytuomariurallaan.

- Tavoitteena on saada rintapieleen kolmas tähti, suorittaa kansainvälisen nyrkkeilyliiton eli AIBA:n korkein tuomaritaso. Se avaisi mahdollisuuden päästä mukaan Tokion olympialaisiin.

Seuraavaksi Jarno Mustonen on mukana tuomaroimassa kansainvälisessä GeeBee-turnauksessa, johon on Rovaniemeltä kutsuttu myös Joonas Koivuranta (64 kg).

Teksti ja kuva: Päivi Ahola


© 2011 Rovaniemen Reipas