Rikhard Pirkkiöllä epäonnea Durrësin EM-lavalla

Kuvateksti: Rikhard Pirkkiöllä oli epäonnea EM-kisoissa.

Rovaniemen Reippaan Rikhard Pirkkiöllä oli elämänsä tilaisuus saavuttaa arvokisamitali painonnoston 20- ja 23-vuotiaiden EM-lavalla perjantaina 20. lokauuta Durrësin urheilupalatsissa, Albaniassa.
23-vuotiaiden 94 kilon sarjassa voimaillut rovaniemeläinen ei kuitenkaan saanut 147 kilon tempauksia jengoilleen, ja raudat tippuivat kolmesti lavalle ennen aikojaan.
Kisasta jäi paljonkin jossiteltavaa, sillä tempauksen lajikohtaisen pronssimitalin nappasi Puolan Bartlomiej Barth 150 kilon raudoilla. Pirkkiö tempaisi toukokuussa Rovaniemellä tämän ikäluokan Suomen ennätyksen 151 kiloa.
- Mitalia tarjottiin, mutta näin kävi. Totta kai harmittaa. Tempaus ei kulkenut tänään, ja takareisikin oireili viimeisessä yrityksessä, Pirkkiö, 22, puhisi.
Rovaniemeläisellä on ollut aiemminkin ongelmia takareiden kanssa. Loukkaantumisriskin välttämiseksi hän ei osallistunut lainkaan työntökilpailuun, vaikka se olisi ollut sääntöjen puitteissa mahdollista.
Pirkkiö kilpailee seuraavaksi seurajoukkueiden SM-finaalissa Rovaniemellä 11. marraskuuta. Reipas puolustaa siinä kisassa vuoden takaista mestaruutta.
94-kiloisten EM-kultaa voimaili Armenian Karush Ghukasjan, jonka urakointi tuotti yhteistuloksen 359 kiloa (162+197). Venäjän Georgi Kuptsov johti kisaa vielä tempauksen jälkeen, mutta joutui taipumaan työnnössä. Kuptsovin tulos oli 357 kiloa.


© 2011 Rovaniemen Reipas