Fatma Hajizadehille toinen voitto Ruskakehässä

Kuvateksti: Ruotsin Alexander Bwambale (oik.) oli liian kova Henrik Palosaarelle. (Kuva: Ruskaturnaus/Tapio Lanko)

Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadeh kohtasi toistamiseen Helsingin Tarmon Noora Kososen 51-kiloisissa nyrkkeilyn kansainvälisessä Ruskaturnauksessa lauantaina 9. syyskuuta Lapin urheiluopistolla. Lopputulos oli sama kuin perjantaina eli rovaniemeläinen voitti 4–1. Ruskaturnauksen kaksi virallista ottelua palveli molempia nyrkkeilijöitä.

Ottelu oli pitkälti samantyyppinen perjantaiseen verrattuna. Hajizadeh jaksoi kolmannessa erässä paremmin kuin edellisenä päivänä.

- Yleisön joukosta tuli välillä hyviä ohjeita. Käytin kehää hyväksi varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä. Kiersin aika paljon, ja sain välillä kierrosta lyöntejä perille.

- Se taktiikka toimii monesti kuten tälläkin kertaa. Siinä pystyy harhauttamaan vastustajaa, Hajizadeh selvitti ottelutyyliään.

Rovaniemeläinen oli tyytyväinen, että flunssa hellitti ja turnauksessa tuli kaksi ottelua.

- Toivottavasti saamme ottelumahdollisuudet ensi lauantaina Tikkurilassa.

Ruotsin Alexander Bwambale oli odotetun hankala vastus Rovaniemen Reippaan Henrik Palosaarelle 81-kiloisissa. Pitkä ja ulottuva Bwambale sai iskuja perille rovaniemeläistä tehokkaammin ja  voitti kaikin tuomariäänin 5–0.

- Bwambalea vastaan oli hankala otella, koska hän alkoi sitoa kun kunto ei riittänyt. Lyöntisarjoja alkoi tulla, kun hän piristyi ottelun aikana.

- Kaiken kaikkiaan ottelu oli epäpuhdas enkä ole tyytyväinen suoritukseen. Tästä turnauksesta sai kuitenkin tärkeää kokemusta kahden kovan ottelun myötä, Palosaari sanoi.

Reippaan nyrkkeilijän silmäkulma aukesi Pohjoismaiden mestaria vastaan. Bwambale kopsautti päällään Palosaarta vahingossa silmäkulmaan ja pahoitteli heti tapahtunutta.

- Näitä sattuu välillä. Hävisin Ruotsin mestaruuskilpailujen finaalin vuonna 2014, kun nenästä alkoi tulla verta 10 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Olisin voittanut, mutta tuomari keskeytti ottelun, Palosaari muisteli.

Lapin Lukon Adriana Ylijurvan taktiikka puri täydellisesti Ruskaturnauksessa. Rovaniemeläinen iski viileän rauhalliseen tyyliinsä puhtaan 5–0 voiton Saksan Wiebke Gerdeystä.

Kahden otteluvoiton myötä Ylijurvalle tarjoutuu mahdollisuus 60-kiloisten sarjavoittoon, mikä ratkeaa sunnuntaina Helsingin Tarmon Anette Valtasta vastaan. Valtasella on myös tilillä kaksi voittoa Ruskakehässä – lauantaina hän kukisti Boxing Club Waasan Anna Tynin 5–0.

Ylijurva malttoi nyrkkeillä huolellisesti kaikki kolme erää eikä lähtenyt missään vaiheessa hötkyilemään.

- Olin latautunut tähän otteluun kovemmin kuin perjantaina Tyniä vastaan. Jännitin sopivasti ennen matsia.

- Aiemmin kehässä on tahtonut olla sellaista hössöttämistä, mutta nyt punainen lanka löytyi heti, Ylijurva tuumi.

Valtanen voitti viime vuonna Ylijurvan erittäin tasaisessa finaalissa 2–1.

- Sunnuntain otteluun lähden samalla periaatteella kuin kahteen aiempaan tässä turnauksessa, rovaniemeläinen paljasti.

Ruskaturnauksen toinen päivä huipentui viihdyttäviin raskaan ja superraskaan sarjan otteluihin. 91-kiloisten Ruskavoittoa puolustava Venäjän Nikolai Vetsherko iski lujaa Liettuan Baniulis Algirdasia vastaan ja voitti 5–0.

Toinen venäläinen, potkunyrkkeilytaustainen Aleksei Kovalevski joutui kovaan kyytiin Saksan Marco Deckmanin käsittelyssä. Ottelu päättyi saksalaisen voittoon teknisellä tyrmäyksellä kolmannessa erässä.

Yli 91-kiloisissa Saksan Alexander Müller von Berge moukaroi Liettuan mestaria Mantas Valaviciusta. Liettualaiselle laskettiin toisessa erässä kolmesti lukua, ja peli oli sillä selvä.

Lempinimellä Valkoinen leijona tunnettu 21-vuotias Müller von Berge on nouseva kyky Saksassa. Maineikasta Hertha Berlin -seuraa edustava nyrkkeilijä on Berliinin mestari ja kiertää Bundesliigaa.

- Tavoitteena on edetä uralla mahdollisimman pitkälle. Taso on kuitenkin niin kova, että esimerkiksi Tokion 2020 olympialaisiin pääsy tiukkaa, Müller von Berge arveli.

Ruskaturnauksen ottelut alkavat sunnuntaina kello 12.

Lauantain tulokset:

51 kg: Fatma Hajizadeh-Noora Kosonen 4-1.

60 kg: Adriana Ylijurva-Wiebke Gerde Saksa 5-0, Anette Valtanen-Anna Tyni 5-0.

64 kg: Noora Heiskari-Ekaterini Stamatoglon Saksa 5-0.

Miehet:

64 kg: Jan Ualikhanov Saksa-Aydin Behruz 3-2.

69 kg: Saimonas Banys Liettua-Muhammad Abdilrasoon 3-2, Belalia Adel Ruotsi-Paul Wall Saksa 3-2.

75 kg: Vytautas Balsys Liettua-Santeri Laine 3-2.

81 kg: Alexander Bwambale Ruotsi-Henrik Palosaari 5-0.

91 kg: Nikolai Vetsherko Venäjä-Baniulis Algirdas Liettua 5-0, Marco Deckman Saksa-Aleksei Kovalevski Venäjä RSC 3. erä.

+91 kg: Alexander Müller Von Berge Saksa- Mantas Valavicius Liettua RSC 2. erä.


© 2011 Rovaniemen Reipas