Fatma Hajizadeh ja Joonas Koivuranta voittoihin Ruskaturnauksen avauspäivänä

Kuvateksti: Fatma Hajizadeh (oik.) voitti Noora Kososen 51-kiloisten kamppailussa. (Kuva: Ruskaturnaus/Tapio Lanko)

Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadeh sai tehdä täyden päivätyön sarjavoiton eteen perjantaina 8. syyskuuta Lapin urheiluopistolla alkaneessa nyrkkeilyn kansainvälisessä Ruskaturnauksessa.

51-kiloisten hallitseva Suomen mestari kohtasi turnauksen avausottelussa Helsingin Tarmon Noora Kososen. Tiukka kamppailu päättyi rovaniemeläisen hajaäänivoittoon 4–1.

- Olin kolme päivää flunssassa, ja se vei kyllä selvästi voimia. Onneksi ei kaikkia, mutta kolmannessa erässä oli tosi väsynyt olo, Hajizadeh huokaisi helpotuksesta kongin kumahtaessa.

Pirteästi ottelun aloittanut Kosonen on tämän vuoden 48-kiloisten SM-hopeamitalisti.

- Noora on tuttu vastustaja, olen sparrannut hänen kanssaan Helsingissä. Tein nyt pikkuisen enemmän aloitteita, mikä ratkaisi voiton, rovaniemeläinen tuumi.

Hajizadeh viimeisteli Ruskakuntoa viime viikolla Helsingissä Kristiina Kivistön kanssa. Kivistö voitti 51-kiloisten Suomen mestaruuden viime vuonna.

- Täällä pohjoisessa on vähän samankokoisia nyrkkeilijöitä, joten harjoitusvastusta pitää hakea etelästä. Otimme Kristiinan kanssa seitsemän erää.

Ruskaturnauksessa 51-kiloisissa on kaksi nyrkkeilijää, joten paremmuus ratkesi heti ensimmäisessä ottelussa.

Lapin Lukon Adriana Ylijurva on totutellut nyrkkeilemistä uudessa painoluokassa. 57-kiloiset on vaihtunut 60-kiloisiin, mikä tarkoittaa myös ottelutaktiikan muuttamista.

- Vastustajat ovat pitempiä kuin 57-kiloisissa. Sarjanvaihto on onnistunut siinä mielessä, että minulle on tullut räjähtävyyttä ja olen sähäkämpi kuin vuosi sitten, Ylijurva vertaili.

Rovaniemeläinen aloitti Ruskaturnauksen vakuuttavasti 5–0 voitolla Boxing Club Waasan Anna Tyniä vastaan.

- Nautin nyrkkeilemisestä. Anna tuli päälle, mutta pystyin ottelemaan koko ajan järkevästi.

Ylijurva ei osallistunut kevään SM-kilpailuihin, koska ei pystynyt valmistautumaan niihin täysipainoisesti armeijan vuoksi.

- Olen harjoitellut kesän kovaa, ja se näkyy kehässä, Ylijurva tuumi.

Hän on tyytyväinen Ruskaturnauksen round robin -systeemiin.

- Viime vuonna jäi vähän huono maku, kun turnaus oli ohi ensimmäisen ottelun jälkeen. Makua piti lähteä parantamaan brezelillä kansainvälisillä markkinoilla, Ylijurva naurahti.

Kansainvälisen turnauksen tasaisuudesta kertoo muun muassa se, että valtaosa avauspäivän otteluista päättyi hajaäänituomioihin. Rovaniemen Reippaan Joonas Koivuranta voitti 64-kiloisissa Oulun Kehäkerhon Aydin Behruzin 3–2.

Voitto maistui erityisen makealta, sillä Behruz on tämän vuoden SM-hopeamitalisti sarjaa ylempää 69-kiloisista. Oululainen otti loppukirin, mutta Koivurannan johto piti loppuun asti.

- Ottelutaktiikka onnistui täydellisesti. Töitä joutui kyllä tekemään täysillä, kun Aydinilta tuli välillä kovia koukkuja.

- Kesän ottelutauon jälkeen ensimmäinen matsi jännittää aina. Tuntui, että nyrkkeileminen parani mitä pitemmälle ottelu eteni, Koivuranta totesi.

Rovaniemen Reippaan Henrik Palosaari antoi täyden vastuksen Liettuan Paulius Zujevasille 81-kiloisissa. Liettualaisen käsi nousi lopulta 3–2 voiton merkiksi.

- Pyöreä matsi, joka oli ihan voitettavissa. Olisi pitänyt lyödä enemmän. Kunto kyllä kestää, sillä olen treenannut kovaa tähän turnaukseen, Palosaari pohti.

Palosaarella oli tiukka urakka myös painonpudotuksessa.

- Kahdeksan kiloa piti vetää. En kuitenkaan aio vaihtaa 91-kiloisiin, koska olen siihen sarjaan liian lyhyt, Palosaari tuumi.

Ruskaturnaus jatkuu Lapin urheiluopistolla lauantaina kello 12.

1. päivän tulokset:

51: Fatma  Hajizadeh-Noora Heiskari 4-1.

60: Adriana Ylijurva-Anna Tyni 5-0, Anette Valtanen-Wiebke Gerdey Saksa 5-0.

64: Noora Heiskari-Anu Lammi 4-1.

60: Ahmadi Niazz-Lukosiunas Glivinas Liettua 4-1.

64: Aydin Behruz-Joonas Koivuranta 2-3,

69: Muhammed Abdilrasoon-Belalia Adel Ruotsi 5-0, Paul Wall Saksa-Saimonas Banys Liettua 1-4.

75: Vytautas Balsys Liettua-Zelimhan Dadaev Saksa 4-1.

81: Henrik Palosaari-Paulius Zujevas Liettua 2-3.

91: Marco Deckman Saksa-Nikolai Vetsherko Venäjä 0-5, Baniulis Algirdas Liettua-Aleksei Kovalevski Venäjä RSC 1.

+91: Alexander Muller Von Berge Saksa-Antti Lehmusvirpi RSC 3.


© 2011 Rovaniemen Reipas