Kaikkien aikojen kovin nyrkkeilyn Ruskaturnaus viikonvaihteessa Lapin urheiluopistolla

Viikonvaihteessa Lapin urheiluopistolla iskettävästä kansainvälisestä Ruskaturnauksesta on luvassa tasollisesti kaikkien aikojen kovin nyrkkeilytapahtuma Rovaniemellä.

Kotimaisten huippunyrkkeilijöiden ohella kehään nousee Saksan, Ruotsin ja Liettuan maajoukkuenyrkkeilijöitä. Rovaniemen venäläisestä ystävyyskaupungista Murmanskista tulee kaksi moukarinyrkkiä 91 kilon sarjaan.

Ruskaturnauksen ottelut nyrkkeillään round robin -tyyppisinä eli perinteisestä mallista poiketen ottelija ei tipahda jatkosta tappion jälkeen, vaan jokaisessa sarjassa kaikki neljä nyrkkeilijää ottelevat turnauksen aikana toisiaan vastaan.

Ennakolta tasaisin sarja on 75 kiloa, jossa ovat mukana Saksan Zelimhan Dadaev, Ruotsin Adam Chartoi, Liettua Vytautas Balsys ja Kauhajoen Kamppailu-Urheilijoiden kotimainen rankingykkönen Santeri Laine. Dadaev on hallitseva Saksan mestari.

57-kiloisissa Suomen mestari ja PM-pronssimitalisti Lapin Lukon Kati Ylivirta saa vastaansa Ruotsin mestarin Linda Larssonin.

64-kiloisissa Rovaniemen Reippaan Joonas Koivuranta haastaa muun muassa kolmesti peräkkäin Ruotsin mestaruuden voittaneen Yohannes Berhanen. Samassa sarjassa on myös Oulun Kehäkerhon SM-kakkonen Aydin Behruz.

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto (AIBA) on uudistanut sääntöjään niin, että nykyisin myös ammattilaiset voivat osallistua olympialaisiin. Viime vuonna Rio de Janeirossa ammattilaiset jäivät sivurooliin, mutta tulevaisuudessa paidattomana iskeneet voivat olla varteenotettavia olympiamitaliehdokkaita.

Ruskaturnaukseen tuleva saksalainen Artur Bril on matsannut ammattilaisotteluita ja on AIBA:n rankinglistalla seitsemäntenä sarjassa 60 kiloa. Saksan armeijan palveluksessa oleva Bril on voittanut nuorten olympialaisten kultamitalin ja nuorten maailmanmestaruuden. Brilin sarjan suomalaisedustaja on Tampereen Voimailuseuran SM-pronssimitalisti Niazz Ahmadi.

69-kiloisissa mainostetaan etukäteen mielenkiintoisimmaksi otteluksi Saksan Paul Wallin ja Tampereen Voimailuseuran Suomen mestarin Muhammed Abdilrasoonin kohtaamista.

81-kiloisissa Rovaniemen Reippaan SM- ja PM-pronssimitalisti Henrik Palosaaren vastustajia ovat Saksan irakilaislähtöinen Ammar Abbas Abduljabar, Ruotsin Denis Kauffer ja Liettuan Paulius Zuljevas. Kauffer ja Zuljevas ovat maansa mestareita. Abduljabar iski tänä vuonna Saksan mestaruuskilpailujen pronssia ja ottelee Bundesliigassa.

Ruskaturnauksessa on vuosien varrella nähty mielenkiintoisia ja lujaiskuisia raskaansarjan kamppailuja. Makupaloja on luvassa tälläkin kertaa 91 ja yli 91 kilon sarjoissa.

91-kiloisissa Venäjän Nikolai Vetsherko puolustaa viimevuotista turnausvoittoa. Vastustajina ovat maanmies Aleksei Kovalevski, Saksan viime vuoden mestari Marco Deckman sekä Liettuan Algirdas Baniulis.

Yli 91-kiloisissa kehässä jymistelevät Saksan Alexander Muller von Berge, Liettuan mestari ja AIBA:n ammattilainen Mantas Valavicius sekä Boxing Club Vaasan Suomen mestari Antti Lehmusvirpi.

Rovaniemeläisvärejä nähdään myös naisten sarjoissa 51 ja 60 kiloa. 51-kiloisisissa Rovaniemen Reippaan Suomen mestari Fatma Hajizadeh kohtaa Helsingin Tarmon Noora Kososen, joka otteli kevään SM-kisoissa sarjaa alempana 48-kiloisissa.

60-kiloisissa Lapin Lukon Adriana Ylijurva saa vastaansa Saksan Wiebke Gerdeyn, Helsingin Tarmon Anette Valtasen ja Boxing Club Waasan Anna Tynin.

Lapin Lukko ja Rovaniemen Reipas järjestävät nyrkkeilyn kansainvälisen Ruskaturnauksen 31. kerran.

Turnaus järjestetään ensimmäistä kertaa Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä.

Ottelutilaisuudet ovat perjantaina kello 12.30 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 12.

Lisätietoja: www.ruskaturnaus.com.


© 2011 Rovaniemen Reipas