Anni Viantie mitalijahtiin Bulgarian EM-kehään

Kuvateksti: Anni Viantie iskee ensi viikolla Sofian EM-kehässä. (Arkistokuva)

Rovaniemen Reippaan Anni Viantie valmistautuu luottavaisena ensi viikolla Bulgarian Sofiassa käynnistyviin nyrkkeilyn naisten Euroopan mestaruuskilpailuihin.
– Jokaista ottelua lähdetään voittamaan. Tavoitteeksi olen asettanut mitalin. Siihen on hyvät mahdollisuudet, kun kaikki loksahtaa kohdalleen, Viantie tuumii.
EM-turnaus on Viantien ensimmäinen kansainvälinen arvokilpailu. Hän on tosin edustanut Suomea syksyn kansainvälisissä turnauksissa ja kevään Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Palkintokaapista löytyvät PM- ja SM-kulta tältä vuodelta.
– Valmistautuminen on sujunut hyvin. Nämä viimeiset kisoja edeltävät päivät ovat sellaista hienosäätöä, Viantie paljastaa.
Tärkeää kansainvälistä ottelukokemusta Viantie sai lokakuussa Sofiassa isketystä Balkan-turnauksesta ja Saksan Stralsundissa käydystä Queens cupista. Saldona olivat Balkan-turnauksen viides sija ja Queens cupin pronssimitali.
– Niiden perusteella tiedän, että olen oikeaan paikkaan menossa, Viantie toteaa.
Tukholmassa sairaanhoitajana työskentelevä Viantie otti töistä pari viikkoa vapaata ja keskittyy kauden tärkeimpään koitokseen. Kouvolalainen tekee viimeistelytreenit Lahdessa.
Viantie ottelee 64 kilon sarjassa.
– Vähän on pudottamista, mutta se hoituu luontevasti.
Sofiassa päästään tositoimiin ensi viikon tiistaina 15. marraskuuta.
– Maanantaina on aikainen herätys, mutta se ei haittaa. Ollaanpahan ajoissa perillä, Viantie tuumii.
Suomen joukkue Sofian EM-kisoissa 15.-23. marraskuuta:
49 kg: Satu Lehtonen, Akaan Isku
60 kg: Mira Potkonen, Tampereen Voimailuseura
64 kg: Anni Viantie, Rovaniemen Reipas
69 kg: Elina Gustafsson, Porin NMKY


© 2011 Rovaniemen Reipas