Milko Tokola Rio de Janeiron olympiajoukkueeseen!

Kuvateksti: Milko Tokola antoi vakuuttavan olympianäytön Förden EM-lavalla ja valittiin Rion olympialaisiin. (Kuva: Hookgrip)

Rovaniemen Reippaan painonnostaja Milko Tokola, 23, on valittu Suomen olympiajoukkueeseen. 31. kesäolympialaiset ovat Brasilian Rio de Janeirossa 5.-21. elokuuta.

- Olympiavalinta on minulle enemmän kuin suuri asia. Olen pikkupojasta asti unelmoinut olympialaisista ja viimeiset 6 vuotta treenannut ammattimaisesti tähtäimessä maailman kärki. Riosta odotan ehdottomasti hyvää tulosta ja hyvää tunnelmaa. Nyt on hyvä aika ottaa askel uralla ylöspäin, Tokola kertoo Suomen Olympiakomitean tiedotteessa

Tänään julkistetussa Olympiakomitean kolmannessa valinnassa joukkueeseen lisättiin voimistelija Oskar Kirmes, purjehtija Kaarle Tapper,  ampuja Vesa Törnroos, rytminen voimistelija Ekaterina Volkova ja  painija Tero Välimäki.

Tokola kilpailee olympialavalla sarjassa 85 kiloa, missä hänen nimissään ovat tempauksen (152 kg) ja yhteistuloksen (335 kg) Pohjoismaiden ja Suomen ennätykset.

Tokola on kaikkien aikojen toinen Reippaan olympiaedustaja. Painonnostaja Jaarli Pirkkiö oli mukana Etelä-Korean Soulin olympialaisissa 1988.

Tokolan esittely Olympiakomitean sivulla:

http://www.sport.fi/olympialaiset/olympiakisat/rio-de-janeiro-2016/suomen-joukkue/painonnosto


© 2011 Rovaniemen Reipas