Pois sinusta pinnan kiristys - täältä tulee päivän piristys

Rovaniemen Reippaan järjestämä naisten kuntonyrkkeily eli lady boxing jatkuu Wiljamin alasalissa (Urheilukatu 1). Harjoituksia on maanantaisin kello 19.30 ja keskiviikkoisin kello 19.
Lady boxingin harrastus alkoi 1980-luvun puolivälissä Yhdysvalloissa. Suomessa lajin suosio on kasvanut vauhdilla. Lajin harrastajia, kun miehetkin lasketaan mukaan, on arvion mukaan yli 20 000.
Reipas aloitti omat kuntonyrkkeilytreenit syksyllä 1994. Seuran vetäjillä on Suomen Nyrkkeilyliiton järjestämä kuntonyrkkeilyohjaajan koulutus sekä usean vuoden oma kokemus harrastus- ja kilpailutoiminnasta.
Kuntonyrkkeily kohentaa kuntoa ja kehittää eri lihasryhmiä monipuolisesti. Se auttaa muun muassa hartianseudun jännitystiloihin.
Harjoitukset kestävät kerrallaan 60 minuuttia. Harjoituksissa tehdään alkujumppa, tekniikkaharjoitteita, välineharjoitteita, lihaskuntotreeniä sekä loppuverryttely ja -venytykset.
Kuntonyrkkeily on vienyt auttamattomasti monen niin nuoren kuin vanhemmankin naisen mukanaan. Mukaan mahtuu kuitenkin vielä monia uusia harrastajia. Salilla ja treeneissä vallitsee iloinen ja välitön tunnelma, johon on helppo ”boxailla” mukaan.
Ilmoittautumiset ovat salilla Wiljamin alakerrassa.
Lady boxingiin liittyviä asioita voi kysellä Sari Nisulalta, p. 040-5130136 tai Osmo Pähdiltä, p. 040-5613685.
Reipas järjestää kuntonyrkkeilyä myös miehille, sunnuntaisin kello 18.


© 2011 Rovaniemen Reipas