Reippaan nyrkkeilijät voitokkaita Ounaksessa

Kuvateksti: Fatma Hajizadeh voitti 51-kiloisten ottelun.

Rovaniemen Reippaan Fatma Hajizadeh – toissa vuoden SM-pronssimitalisti – ja Kemin Innon Mira Hietala – viime vuoden SM-pronssimitalisti – kohtasivat toisensa kuudetta kertaa 9. tammikuuta kamppailukeskus Ounaksessa käydyissä perinteisissä nyrkkeilyvuoden avauskilpailuissa.
Hajizadeh veti 51-kiloisten ottelussa pitemmän korren, kuten neljällä edelliskerrallakin. Kaksikon ensimmäinen yhteenotto päättyi Hietalan 2–1 voittoon.
Lauantain kamppailun lopputulos oli myös 2–1. Hajizadeh sai iskuja paremmin perille ja kuittasi voiton.
Hajizadeh ja Hietala harjoittelevat myös silloin tällöin yhdessä, joten vastustajan ottelutyyli on hyvin tiedossa.
– Tiedän mitä kehässä pitää tehdä Miraa vastaan, ja onnistuin nyt ottelutaktiikassa hyvin. En lyönyt liikaa ohi, ja sain sivusta pitkiä koukkuja.
– Olen harjoitellut jalkatekniikkaa ja pystyn väistämään, kun Mira tulee päälle, avoimella ottelutyylillä nyrkkeilevä Hajizadeh paljasti.
Molemmilla nyrkkeilijöillä on vajaan kahden kuukauden aikana edessä vuoden tärkeimmät kilpailut. TUL-turnaus isketään 22.–24. tammikuuta Tampereella ja SM-kilpailut 19.–21. helmikuuta Kuortaneella.
Hajizadeh aikoo panostaa tulevaisuudessakin nyrkkeilyyn, vaikka Jokkakalliossa vuorotyötä tekevällä lähihoitajalla se ei ole helppoa. Työvuorojen vaihtaminen ei ole joka kerta onnistunut toivotulla tavalla.
– Työni Jokkakalliossa päättyy tämän kuun lopussa, mutta onneksi pääsen terveyskeskukseen maaliskuussa, Hajizadeh kertoi.
Mira Hietala piti omaa suoritustaan kelvollisena.
– Ihan hyvin meni. Suojauksessa olisi ehkä ollut hieman parantamisen varaa, Hietala pohti.
Hän valitteli, ettei Kemissä ole oikein harjoitusvastustajia.
– Siinä mielessä onkin tärkeää, että treenataan välillä Fatman kanssa. Kolme kertaa viikossa käyn Innon treeneissä, mutta pääasiassa pitää touhuta yksin.
Rovaniemen Reippaan maajoukkuemies Henrik Palosaari otteli normaalisarjaansa ylempänä 91-kiloisissa. Vastassa oli toisen järjestävän seuran, Lapin Lukon Lauri Harju, joka iski uransa ensimmäisen kilpaottelun. Palosaari voitti 3–0.
– Kokeiltiin vähän uusia kikkoja. Hyvä, että sain matsin tähän väliin. Edessä on tiukka parin kuukauden jakso, mihin TUL-turnauksen ja SM-kisojen lisäksi mahtuu myös pari leiriä, Palosaari kertoi.
B-poikien 66-kiloisissa Reippaan Oskari Määttä kukisti Raahen Nyrkkeilijöiden Jakub Holopaisen 3–0.
Tulokset:
B51: Elias Okkonen OuTa- Keh Lay Poe YRe 3-0.
Y91: Henrik Palosaari RoRe-Lauri Harju LaLu 3-0.
N60: Mari Helttunen OKK-Hanna Lehtomaa RaNy 2-1.
B66: Oskari Määttä RoRe-Jakub Holopainen RaNy 3-0.
Y75: Dmytro Yeromenko YRe-Andreas Harlin Boden TKO 1.
N54: Fatma Hajizadeh RoRe-Mira Hietala KeI 2-1.
Y69: Vasyl Zaporozhets YRe-Aydin Behruz OKK TKO.


© 2011 Rovaniemen Reipas