Henrik Palosaari Ruotsi-maaotteluun

Kuvateksti: Henrik Palosaari on Suomen edustaja sarjassa 81 kg.

Rovaniemen Reippaan nyrkkeilijä Henrik Palosaari yllättyi iloisesti, kun kuuli kutsusta Suomi-Ruotsi maaotteluun. Palosaari on Suomen edustaja sarjassa 81 kiloa ja kohtaa lauantaina Helsingin urheilutalolla käytävässä maaottelussa Albin Albinssonin.
Ruotsin rankinglistalla ykkösenä oleva boråsilainen Albinsson on tuttu mies, sillä rovaniemeläinen kohtasi hänet Ruotsin mestaruuskilpailuissa vuonna 2014. Palosaari hallitsi sitä matsia, mutta ottelu keskeytettiin 10 sekuntia ennen päättymistä nenän aukeamisen vuoksi ja Albinsson eteni semifinaaliin.
Sittemmin Palosaari on muuttanut Suomeen ja kilpaillut tänä vuonna menestyksekkäästi. Meriittilistalta löytyvät muun muassa Tammer-turnauksen pronssimitali ja Ruskaturnauksen voitto.
– Maaottelukutsu tuli tosiaan yllätyksenä. Minulla on peruskuntokausi, joten harjoittelua piti vähän muuttaa täksi viikoksi. Nyt herkistellään ja otetaan vähän rennommin, jotta vire olisi lauantaina parhaimmillaan, Osmo Pähdin valmentama Palosaari, 28, kertoo.
Tammer-turnaus oli Palosaaren ensimmäinen varsinainen edustustehtävä Suomi-paidassa, ja lauantaina on edessä uran ensimmäinen maaottelu. Ruotsi-ottelulla on erityinen merkitys Palosaarelle, koska hän on asunut suurimman osan elämästään länsinaapurin puolella.
– Tosi mukava on päästä edustamaan Suomea. Tänä vuonna on tapahtunut selvää kehitystä, kun olen treenannut Reippaan salilla, Palosaari tuumii.
Palosaari on kotimaisella rankinglistalla kakkosena Helsingin Kotkien Rafael Ekroosin jälkeen. Ekroos nyrkkeilee myös maaottelussa. Hänen vastustajansa on Abdesslam Chabi.
Suomen ja Ruotsin nyrkkeilymaajoukkueet kohtaavat tulevana lauantaina 19. joulukuuta kello 14.00 alkaen Helsingin Urheilutalolla. VeikkausTV näyttää tapahtuman ilmaiseksi suorana lähetyksenä.
Otteluparit maaottelussa:
48 kg Satu Lehtonen - Lise Sandebjer
60 kg Timo Liljeroos - Yohannes Berhane
64 kg Lev Kolyasin - Mohamed Al-Maliki
51 kg Kristiina Kivistö - Helena Envall
81 kg Rafael Ekroos - Abdesslam Chabi
81 kg Henrik Palosaari  - Albin Albinsson
54 kg Marjut Lausti - Mia Bromander
69 kg Ilya Kolyasin - Araik Ismail
69 kg Antti Hietala - Oliver Flodin
57 kg Julia Ussik - Evelina Andersson
75 kg Ilari Kujala - Ahmed Rossi


© 2011 Rovaniemen Reipas