Reipas voitti SM-kultaa!

Kuvateksti: Reipas otti omansa seurajoukkueiden SM-finaalissa.

Rovaniemen Reipas voitti painonnoston seurajoukkueiden Suomen mestaruuden 24. kerran lauantaina Porissa. SM-kulta irtosi kaikkien aikojen kovimmilla sinclairpisteillä. Nykymuotoisessa kuuden nostajan joukkuekilpailussa ylittyi ensimmäistä kertaa 1 900 pisteen raja.
Uudeksi Suomen ennätykseksi kirjataan nyt 1 912,801 pistettä. Myös ero ykkösen ja kakkosen välillä oli kaikkien aikojen suurin. SM-finaalia isännöinyt Puntti-Karhut jäi reilun 114 pisteen päähän. Mestaruutta puolustanut Tampereen Pyrintö sijoittui kolmanneksi.
Mestarijoukkueessa rautaa kesyttivät Anni Vuohijoki, Tatu Sokka, Matias Mukkala, Rikhard Pirkkiö, Sami Raappana ja Milko Tokola.
Reippaan ankkuri Milko Tokola oli viimeksi kisalavalla helmikuussa Tampereella, kun hän voitti 85-kiloisten Suomen mestaruuden. Kymmenen kuukauden jaksoon mahtui monenlaisia vastoinkäymisiä, mutta siitä huolimatta Tokola, 23, keräsi SM-finaalin kovimmat miesten sinclairpisteet tasan 300 kilon yhteistuloksellaan.
Kuuden onnistuneen noston päätteeksi tempauksella nousi 135 ja työnnöllä 165 kiloa.
– Lonkka on vaivannut jo pitkään, ja se häiritsee täysipainoista harjoittelua. Olen voimien puolesta ennätyskunnossa, mutta en pysty tekemään kunnolla nostoja polven alapuolelta. Esimerkiksi pukeilta nousee tempauksessa kevyesti 150 kiloa, Tokola kertoi.
Tokola oli vastikään MM-kilpailuissa Yhdysvaltain Houstonissa, mutta vain huoltajan roolissa. Hän toimi päätöspäivänä virolaisen Mart Seimin huoltajana. Seim nappasi superraskaassa sarjassa MM-pronssia.
– Treenamme paljon Martin kanssa, Tokola sanoi.
Tokola ja hänen kihlattunsa Anna Everi ovat asuneet syyskuun alusta lähtien Tallinnassa. Everi oli lauantain paras naisnostaja tehdessään 63-kiloisten sarjaan yhteistuloksen 192 kiloa (85+107). Everi edustaa Puntti-Karhuja.

Houstonin MM-kisoissa oli mukana myös Reippaan joukkueen naisnostaja Anni Vuohijoki. Hän kasasi 69-kiloisiin yhteistuloksen 190 kiloa (85+105).
Vuohijoelle seurajoukkueiden SM-kulta oli toinen peräkkäinen, sillä viime vuonna hän edusti Tampereen Pyrintöä ja siirtyi tämän vuoden alusta rovaniemeläisseuran riveihin.
– Omaa tulosta voi luonnehtia sellaiseksi rutiinisuoritukseksi. En ole toipunut aikaerosta, ja välillä tuntui kuin lavalla olisi unessa.
– Mutta jos tulosta vertaa vaikka vuodentakaiseen, niin kaksi kiloa tuli lisää – hyvä niin, Vuohijoki tuumi.

Tokolan lisäksi 300 kilon yhteistulokseen ylsi 94-kiloisissa nostanut Rikhard Pirkkiö. Hän tempaisi 137 ja työnsi 163 kiloa. Reippaan pisterohmuihin kuului myös Sami Raappana, joka tehtaili 85-kiloisissa 286 kiloa (123+163).
Jokaisessa joukkueessa pitää olla yksi nuori, alle 20-vuotias nostaja. Siinäkin ryhmässä paras nostaja löytyi Reippaasta. Tatu Sokka nosti 85-kiloisissa oman ennätyksensä 245 kiloa (110+135).
Kuudentena lenkkinä kultamitalijoukkueessa oli Matias Mukkala, jonka yhteistulos 77-kiloisissa oli 227 kiloa (101+126).


© 2011 Rovaniemen Reipas