Suomelle kolmosvoitto - Ari Nätynki seitsemäs

Kuvateksti: Ari Nätynki osallistui ensimmäistä kertaa MM-kisoihin.

Suomi sai kolmoisvoiton painonnoston masters MM-kilpailujen päätöspäivänä lauantaina 19. syyskuuta Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä. Nuorimman miesten ikäluokan, 35-vuotiaiden 94-kiloisissa palkintopallille nousivat Taisto Ryynänen, Mikko Lagerkrans ja Heikki Haanpää.
Iisalmen Visaa edustava Taisto Ryynänen korjasi potin 272 kilon (120+152) yhteistuloksellaan. Helsingin Herakleksen Mikko Lagerkransin hopeatulos oli 263 kiloa (113+150) ja Oulun Pyrinnön Heikki Haanpään pronssitulos 260 kiloa (120+140).
– Asetin näihin kisoihin tavoitteeksi mitalin, joten se ainakin täyttyi kirkkaasti. Tulos olisi saanut olla hieman parempi, mutta ihan hyvä näinkin.
– Olin lavalla kuin unessa, ja varsinkin ennen tempauksia tuntui tosi huonolta. Kai se vaikutti, kun olin ollut neljä yötä peräkkäin töissä. Jalat eivät pelanneet, Ryynänen ruoti suoritustaan.
– Vastoinkäymisiä oli muutenkin. Niska revähti vastikään, ja rannekin on ollut kipeänä, Ryynänen jatkoi.
Rovaniemen Reippaan Ari Nätynki osallistui ensimmäistä kertaa MM-kisoihin. Hän kilpaili samassa sarjassa kuin suomalaisten mitalikolmikko.
Nätynki sijoittui seitsemänneksi yhteistuloksella 229 kiloa (104+125). Tempaus on miehen henkilökohtainen ennätys.
– Tempauksessa oli mahtava fiilis. Työnnössä jouduin käyttämään kaikki kolme yritystä aloituspainoon. Tuomarilinja on täällä todella tiukka, Ivalossa kahdeksan edeltävää päivää kertausharjoituksissa ollut Nätynki totesi.
Suomalaisnostajat kahmivat kotilavalla yhteensä 72 mitalia, joista 12 oli kultaisia, 32 hopeisia ja 28 pronssisia.
Kahdeksan kilpailupäivän aikana urakoitiin 46 maailmanennätystä. Suomalaisista niitä tekivät Helsingin Herakleksen Terttu Huuskonen 70-vuotiaiden ikäluokassa ja Oulun Pyrinnön Sanna Savolainen 35-vuotiaiden ikäluokassa.


© 2011 Rovaniemen Reipas