Seitsemän mitalin tiistai masters MM-lavalla

Kuvateksti: Mauno Kenttälä, Vladimir Zhiljajev ja Kurt Bücherl palkintojenjaossa.

Neljä hopeaa ja kolme pronssia oli suomalaisnostajien mitalisaalis painonnoston masters MM-kilpailujen neljäntenä päivänä tiistaina Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä.
Tiistain ensimmäisessä kilpailuryhmässä Uolevi Kahelin oli ennakkosuosikkina 65-vuotiaiden sarjassa 62 kiloa, mutta mestaruustaistelu kariutui loukkaantumiseen. Kahelin loukkasi olkapäänsä tempauksessa, mutta kävi kuitenkin ottamassa pakollisen yhden noston työnnössä. Saaliina oli lopulta pronssimitali yhteistuloksella 133 kiloa (60+73).
Sarjan voitti Tshekin Karel Prohl, Moskovan 1975 MM-kilpailujen pronssimitalisti. Hän kasasi yhteistuloksen 142 kiloa (61+81).
Tunnelma Lapin urheiluopiston hallissa nousi sananmukaisesti kattoon, kun Mauno Kenttälä tarttui iltapäivällä tankoon 65-vuotiaiden sarjassa 94 kiloa. Kenttälä taisteli hopeaa yhteistuloksella 192 kiloa (80+112).
Voiton vei Azerbaidzhanin Vladimir Zhiljajev yhteistuloksella 195 kiloa (85+110).
Kultamitali oli puolestaan hyppysissä illalla nostaneelle Urpo Korpelaiselle. Hän sijoittui lopulta toiseksi 60-vuotiaiden 62 kilon sarjassa yhteistuloksella 144 kiloa (68+76).
Japanin Hiroshi Sako kasasi saman tuloksen, mutta oli 540 grammaa kevyempi ja nappasi kultaa.
Heikki Niemelä iloitsi hopeamitalista 65-vuotiaiden 77-kiloisissa. Rautaa nousi 151 kiloa (66+85). Venäjän Aleksandr Kurnev mestaroi 187 kilon (77+110) tuloksella.
Jouko Sutinen sai hopeaa 65-vuotiaiden 85-kiloisissa 150 kilolla (60+90). Viron Anatoli Sosnovski tehtaili 174 kiloa (74+100).
Heimo Törmän mitalin väri oli pronssinen. 65-vuotiaiden 69-kiloisissa nousi 131 kiloa (54+77). Japanin Satoshi Morino voitti tuloksella 170 kiloa (75+95).
Pitkän kilpailupäivän päätteeksi Jörgen Broman voimaili pronssia 60-vuotiaiden sarjassa 69 kiloa tuloksella 148 kiloa (68+80). Itävallan Johann Anglbergerin voittotulos oli 167 kiloa (74+93).