Fatma Hajizadeh sai Jupen pytyn

Kuvateksti: Jukka Ikäläinen luovutti kiertopalkinnon Fatma Hajizadehille.

Nyrkkeilijä Fatma Hajizadeh ehti 25. huhtikuuta kahteen urheilutilaisuuteen ja sai molemmissa palkinnon.
Ensin hänet palkittiin TUL:n Lapin piirin vuosikokouksessa vuoden maahanmuuttajaurheilijana Jupen pytyllä. Rovaniemen Reippaan nyrkkeilijä sai pytyn kiertopalkinnon lahjoittajalta, piirin varapuheenjohtaja Jukka Ikäläiseltä, joka takavuosina sekä pelasi että valmensi Suomen jalkapallomaajoukkueessa.
Palkinnon saatuaan Hajizadeh kiirehti kansallisiin nyrkkeilykilpailuihin, missä hän iski sarjavoiton 54-kiloisissa. Vastassa oli seurakaveri Sonja Lehto.
– Harmi, että joutui ottelemaan harjoituskaveria vastaan. Pohjoisessa on välillä vaikea saada vastustajia kisoihin, Hajizadeh, 21, tuumi.
Afganistanissa syntynyt Hajizadeh on asunut Suomessa 10 vuotta. Nyrkkeilyuraa on takana vasta puolitoista vuotta, mutta palkintokaapista löytyy muun muassa naisten SM-pronssimitali.
– Aloitin lajin harrastamisen maahanmuuttajavalmentajan nyrkkeilytreeneissä. Sitten menin Reippaan salille, kun siellä on paljon tyttöjä. Salilla on tosi mahtava ilmapiiri, Hajizadeh kehuu tunnelmaa ja samalla valmentajaansa Osmo Pähtiä.
Ottelu oli Hajizadehin uran 17:s. Ottelukirjassa on nyt 12 voittoa ja viisi tappiota eli kilpailu-ura on lähtenyt lupaavasti käyntiin.
– Haluan edelleen kehittyä nyrkkeilijänä. Se vaatii kovaa työtä, mutta olen valmis ottamaan haasteen vastaan. Tavoitteena on voittaa Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan mestaruudet, Hajizadeh toteaa määrätietoisesti.
Rovaniemeläinen myöntää, että on haaveillut myös mahdollisesta ammattilaisurasta.
– Jos jumala suo, Hajizadeh pohtii.
Fatma Hajizadeh totesi olevansa onnellinen saatuaan Jupen pytyn.
– Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni, kun saan tällaisen tunnustuksen. Myös perheen tuki on tärkeää, saan siitä voimaa ja energiaa.
Hajizadeh työskentelee lähihoitajana Jokkakalliossa.
– Työn ja harrastuksen tasapainottaminen on tietysti haastavaa, mutta olen ainakin toistaiseksi saanut järjesteltyä työvuoroja hyvin.
Hajizadehin seuraava ottelu on edessä jo parin viikon kuluttua Kostamuksessa, Venäjällä.


© 2011 Rovaniemen Reipas