Painonnoston superviikonloppu masters SM-kisoissa

Kuvateksti: Marko Hintsala kesyttää rautaa 45-vuotiaiden sarjassa 94 kiloa.

Kahdensadan kilpailijan osanottajatavoite täyttyi, kun viikonvaihteessa Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä käytäviin painonnoston masters-ikäluokan SM-kilpailuihin ilmoittautui ennakkoon 210 nostajaa. Kyseessä on osanottajamäärältään kaikkien aikojen suurin painonnoston SM-kilpailu.
Rovaniemi kuuluu Suomen painonnostokeskuksiin, joten rovaniemeläisseurojen edustajatkin ovat luonnollisesti vahvasti edustettuna SM-lavalla. Isäntäseura Rovaniemen Reippaasta, Ounasvaaran Atleetti Klubista ja Rovaniemen Lapista on mukana kaikkiaan 19 kilpailijaa.
SM-kilpailut toimivat samalla esikisana syyskuun puolivälissä samassa paikassa pidettäviin masters MM-kilpailuihin. Niistä puolestaan odotetaan kaikkien aikojen suurimpia Suomessa järjestettyjä painonnostokilpailuja. Viime vuonna Kööpenhaminassa pidetyissä masters MM-kilpailuissa oli mukana 539 urheilijaa 44 maasta.
– Odotamme, että syyskuun kisoihin tulee 600 nostajaa, MM-kisojen pääsihteeri ja Suomen Painonnostoliiton mastersvastaava Jorma Pallari toteaa.
Reippaasta on SM-lavalla mukana kaksi maailmanmestaria Kööpenhaminasta. Samuli Pirkkiö nostaa 40-vuotiaiden sarjassa 62 kiloa ja Mauno Kenttälä 65-vuotiaiden sarjassa 94 kiloa. Pirkkiön kilpailuryhmä on lauantaina kello 9.30 ja Kenttälän perjantaina noin kello 18.
SM-kisoissa nähdään myös televisiosta tuttu viihteen monitoimimies Jaakko Saariluoma. Hän esiintyy perjantai-iltana Järvenpäässä omalla stand up -kiertueellaan (Maamme-nauru) ja nähdään jo lauantaina puoliltapäivin nostamassa painoja Rovaniemellä. Saariluoma kilpailee 45-vuotiaiden sarjassa 105 kiloa, mikä alkaa lauantaina noin kello 11.30.
Masterseihin voivat osallistua yli 35-vuotiaat painonnostajat.
– Masterspainonnoston suosio kasvaa koko ajan. Painonnoston terveysvaikutukset ovat varmasti merkittävä sysäys harrastuksen lisääntymiselle, Pallari arvelee.
SM-kilpailut käynnistyvät Lapin urheiluopistolla perjantaina kello 14. Perjantai-iltana noin kello 20 käydään myös Rovaniemen Reippaan painonnostojaoston perustajan Martti Pirkkiön muistokilpailut. SM-kilpailut jatkuvat lauantaina kello 9.30 ja sunnuntaina kello 10.30.
Kilpailuihin on vapaa pääsy.


© 2011 Rovaniemen Reipas