Mohammed Al Maliki Ruskaturnauksen paras

Kuvateksti: Tomi Honka iski 91-kiloisten finaalissa voiton Samuli Kärkkäisestä

Ruotsin Mohammed Al Maliki palkittiin kansainvälisen Ruskaturnauksen parhaana nyrkkeilijänä sunnuntaina Rovaniemellä. Al Maliki kukisti 64-kiloisten loppuottelussa Tampereen Voimailuseuran Lev Kolyasinin.
Teknisimpänä nyrkkeilijänä palkittiin Lahden Kalevan Janne Ojapalo (75 kiloa), taistelijana Viipurin Nyrkkeilijöiden Tomi Honka (91 kiloa) ja fair play -palkinnolla naisten paras nyrkkeilijä Ruotsin Jelena Jelic (60 kiloa).
Rovaniemelle tuli finaalipäivänä kaksi hopeamitalia. Jelicin 60-kiloisten finaalissa kohdannut Lapin Lukon Kati Ylivirta oli kakkonen, samoin kuin Lapin Lukon Adriana Ylijurva (57 kiloa).
Parhaana seurana palkittiin Malmö Boxing Academy.
Päävalmentaja Jarkko Pitkäsen kommentit otteluista:
N51 Sara Svensson SWE - Satu Lehtonen AkI 2-1 (äänestys)
Molempien nyrkkeilijöiden kokemukseen nähden kelpo ottelu. Svensson oli kaksikosta aktiivisempi ja hallitsi hienokseltaan kehätapahtumia. Lehtonen ei hyödyntänyt vasenkätisyyttään ja ajoittain liian passiiviseksi. Voitto matkasi Ruotsiin niukasti, mutta ansaitusti.
N57 Marjut Lausti TTN - Adriana Ylijurva LaLu AB 4.erä
Hallitseva Suomen mestari ei jättänyt mahdollisuuksia kotikehän kilpasiskolleen. Lausti oli edellä jokaisella osa-alueella, ja Ylijurvan rohkeasta yrityksestä huolimatta valmentaja teki viisaan ratkaisun luovuttaessaan ottelun viimeisessä erässä.
N60 Jelena Jelic SWE - Kati Ylivirta LaLu 2-0
Ottelun jokaisessa erässä molemmat ottelijat pyrkivät eteenpäin, ja ottelivat samankaltaisesti. Tasaisessa ottelussa Jelic iski hieman monipuolisemmin ja kirjasi ottelun selkeämmät osumat nimiinsä. Kokenut ruotsalainen ylsi niukkaan voittoon tasaisessa ottelussa.
64B Emil Pettersson SWE - Aydin Behruz OKK 2-1
Ottelussa vaihdettiin iskuja reippaasti. Oulun vielä varsin kokematon Behruz otteli ennakkoluulottomasti ja paransi vain loppua kohden. Ottelun alkua hallitsi Pettersson, mutta loppuvaiheet mentiin Behruzin komennossa. Voitto karkasi kuitenkin harmittavasti Ruotsiin. Behruzin esitys oli kuitenkin pirteä ja kokemuksen karttuessa hänestä varmasti tulee vielä tekijämies.
69B Jevgeni Terentjev RUS - Roni Reimi LaKa AB 2.erä
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ottelun edetessä hallinta alkoi siirtyä venäläiselle. Reimi teki rohkeasti ottelua, mutta ei lopulta kyennyt pysäyttämään väkivahvaa venäläistä. Reimin kulmaus toimi järkevästi luovuttaessaan ottelun toisessa erässä.
81B Dimitri Faltin HUS - Jussi Pirttikangas KeI 3-0
Hyvin tasainen ottelu, jossa Pirttikangas hallitsi usein keskikehää, mutta selkeät osumat jäivät puuttumaan. Faltin korjasi selvemmät osumat ja sen myötä myös ottelun voiton.
64 Mohammed Al Maliki SWE - Lev Kolyasin TVS 3-0
Tasainen ottelu, jossa vaihdettiin reippaasti iskuja. Ottelun hallinta aaltoili, joka erässä ja säilyi jännittävänä loppuun saakka. Al Maliki oli kaksikosta hieman parempi ja monipuolisempi puolietäisyydellä. Ottelun päätteeksi voitto matkasi tässäkin sarjassa Ruotsiin.
60 Timo Liljeroos HeTa - Niazz Ahmadi TVS 2-1
Hyvä tasoinen kamppailu, jossa Liljeroos haki voimakkaita osumia Ahamdin pyrkiessä liikkumaan ja iskemään osumat jälkitilanteissa. Molemmat saivatkin kelpo osumia. Liljeroos piti paineen päällä loppuun saakka, ja vaikka Ahamdi otteli taitavasti, niin hän jäi loppuvaiheilla liian passiiviseksi. Näin tasaisen ottelun voittoon Liljeroos.
69 Nikolai Vetsherko RUS - Ilya Kolyasin TVS 2-1
Pitkän huiskea Vecherko oli etevämpi kaukoetäisyydellä, ja Kolyasin puolestaan vahvempi puolietäisyydellä. Ottelun hallinta vaihteli sen mukaan, millä etäisyydellä oteltiin. Tasaisissa merkeissä alusta loppuun kulkeneen ottelun voitti lopulta Vecherko.
75 Janne Ojapalo LaKa - Aleksandr Ostashko RUS TKO 2.erä
Ottelun voittajasta ei ollut epäilystä missään vaiheessa ottelua. Ojapalo hallitsi ottelua ylivoimaisesti ja iski monipuolisesti. Toisessa erässä venäläiskulmaus luovutti ottelun.
81 Kim Hirvonen JäKK - Jere Jokinen HUS WO
Välieräottelussaan Jokinen sai haavan silmäkulmaansa, eikä lääkäri antanut enää ottelulupaa finaalipäivänä.
91 Tomi Honka VN - Samuli Kärkkäinen JäKK 3-0
Honka hallitsi ottelua liikkeensä turvin. Kaksikosta nopeampi ja kokeneempi helsinkiläinen ei antanut yllättää itseään. Vaikka Honka sai ensimmäisessä erässä varoituksen sisäkäsineellä lyömisestä, ei Kärkkäinen kyennyt löytämään avaimia voittoon.


© 2011 Rovaniemen Reipas