Emma Seppänen antoi nyrkkeilyoppia Intiassa

Kuvateksti: Emma Seppänen veti leirin Jaipurin nuorille. (Kuva: ANSHUL SHARMA)

Intialaiset lapset ja nuoret saivat rautaisannoksen nyrkkeilyoppia, kun Emma Seppänen kävi huhtikuussa vetämässä leirin Jaipurin miljoonakaupungissa.

Detria Oy sponsoroi hanskat ja harjoittelua varten koripallot sekä Seppäsen liikkumisen leiripaikalle ja markkinointikuluja

– Leirin suosio yllätti, sillä Intiassa nyrkkeilyä ei urheilulajina juuri tunneta. Ajattelin, että leirille voisi tulla 30–40 osallistujaa, Seppänen kertoo.

Nyrkkeilyleirille osallistui lopulta kolmisensataa Subodh Public School -koulun oppilasta.

– Jälkeenpäin opettajat kysyivät voisinko tulla jatkossakin pitämään vastaavanlaisia leirejä. Sana oli levinnyt, sillä pian yhteyttä otettiin myös naapurikoulusta.

Kahden leiripäivän välissä hän opetti nyrkkeilyä parillekymmenelle slummialueen orvolle lapselle.

– Slummialueen lapset olivat vikkeliä oppimaan, Seppänen toteaa.

Nyrkkeilyn SM-hopeamitalisti ja Hollannin mestari vietti talven ja kevään aikana Intiassa kolme ja puoli kuukautta. Nyrkkeilyleiri toteutettiin yhteistyössä Help in Suffering ja Save the Souls -organisaatioiden kanssa. Help in Suffering on eläinten hoito- ja pelastuslaitos, missä Seppänen teki vapaaehtoistyötä.

Save the Souls auttaa muun muassa slummialueiden lapsia, jotta he voivat opiskella ja harrastaa ilmaiseksi.

– Save the Souls auttaa myös perheväkivallasta kärsiviä nuoria naisia pitämään itsestään huolta. Oma panokseni oli opettaa heille itsepuolustusta, mihin Intiassa on pikku hiljaa alettu panostaa, Seppänen sanoo.

Maailmaa kiertänyt Seppänen aikoo asettua koti-Suomeen – ainakin vähäksi aikaa.

– Intia oli sellainen kokemus, että maassa voisi käydä uudestaankin, norsukylässä työkokemusta kartuttanut video- ja valokuvaaja tuumii.

Rovaniemen Reipasta edustava Seppänen on pitänyt kilpanyrkkeilyssä pari vuotta taukoa, mutta paluu kehään on ollut mielessä.

– Intiassa ei ollut nyrkkeilysaleja eikä oikein kamppailulajeillekaan suunnattuja saleja. Nyt pitää hiljalleen päästä takaisin salihommiin.

– Kilpaileminen kiinnostaa edelleen – jos ei nyrkkeilyssä niin sitten vapaaottelussa, Seppänen suunnittelee.

Pohjaa vapaaotteluunkin löytyisi, sillä Belgiassa opiskellessaan Seppänen paini afrikkalaisessa maajoukkueessa.

Tällä hetkellä Seppänen työskentelee IFYFY-organisaatiossa.

– Kiinnostuneet voivat ottaa minuun yhteyttä ja tiedustella mahdollisuuksistaan lähteä Intiaan tienaamaan, vapaaehtoistöihin, työharjoitteluun tai matkustamaan, Seppänen kertoo.

Emma Seppäsen puhelinnumero on 050-5712347 ja internetsivu:

http://eseppane.wix.com/emmaseppanen

Artikkeli on julkaistu Lapin Kansassa 7.5.2014.


© 2011 Rovaniemen Reipas