Samuli Pirkkiö teki come backin kisalavalle

Kuvateksti: Samuli Pirkkiö palasi kelpo kunnossa kisalavalle.

Rovaniemen Reippaan Samuli Pirkkiö teki paluun kisalavoille seuransa järjestämissä painonnostokilpailuissa 14. joulukuuta Lapin Urheiluopiston Kuntokodassa, Rovaniemellä.

62-kiloisten sarjassa rautaa kesyttänyt Pirkkiö, 42, kasasi yhteistuloksen 187 kiloa, mikä koostui 86 kilon tempauksesta ja 101 kilon työnnöstä.

Pirkkiö kilpaili viimeksi vuonna 2007, jolloin hän voitti sekä Suomen että Pohjoismaiden mestaruuden yleisessä sarjassa.

Rovaniemeläinen ilmoitti seuraavaksi tavoitteeksi 22.-23. helmikuuta Parkanossa käytävät yleisen sarjan SM-kilpailut. Ensi vuoden tavoitteisiin kuuluvat myös masters-ikäluokan MM-kilpailut syyskuussa Kööpenhaminassa. Samalla käynnistyi valmistautuminen vuoden 2015 masters MM-kisoihin, jotka Rovaniemen Reipas järjestää Lapin Urheiluopistolla.

Parkanon SM-lavalla Pirkkiö kohtaa seurakaverinsa Toni Lintulan, joka nosti nyt normaalia sarjaansa ylempänä 69-kiloisissa. Rautaa nousi mukavasti 221 kiloa (96+125).

94-kiloisissa Robert Pirkkiö tempaisi ennätyksensä 130 kiloa. Myös työntöennätys 160 kiloa oli lähellä onnistumista. Yhteistulos oli 280 kiloa (130+150).