Kuntonyrkkeilymaraton hylättyjen koirien hyväksi

Kuvateksti: Emma Seppänen toi Onni-koiran lemmikiksi Brysselistä.

Rovaniemen Reipasta edustava nyrkkeilyn SM-hopeamitalisti ja Hollannin mestari Emma Seppänen järjestää 9. marraskuuta nyrkkeilymaratonin Rovaniemellä. Hyväntekeväisyyskampanjalla kerätään varoja hylättyjen koirien elämänlaadun parantamiseksi.

Seppänen ja Jari Hietanen vetävät päivän aikana yhteensä yhdeksän kuntonyrkkeilyharjoitusta Reippaan salilla. Ensimmäinen alkaa kello 8 ja viimeinen kello 21.30.

– Osallistumismaksulla saa osallistua kaikkiin harjoituksiin, jos haluaa. Mukaan voi tulla yksin, ystävän kanssa tai koko perheen voimin.

– Ja lahjoituksen voi tehdä, vaikkei tulisi kuntonyrkkeilyharjoituksiin. Tärkeintä on hyvän asian tukeminen, Seppänen kertoo.

Hyväntekeväisyystempauksen taustalla on Romanian perustuslakiin syyskuussa hyväksytty säädös, minkä perusteella kaikki katukoirat voidaan lopettaa. Nyrkkeilymaratonin tuotto meneekin lyhentämättömänä hylättyjen koirien hyväksi Pelastetaan Koirat ry:lle Romaniaan.

– Uutinen ”tappolain” hyväksymisestä oli hyvin surullinen ja kaikkia eläinihmisiä järkyttävä. Haluan, että ihmiset ovat tietoisia asiasta ja kannustan osallistumaan tähän projektiin. Vastustan ehdottomasti Romaniassa tehtyä päätöstä, Seppänen toteaa.

Seppäsellä on lemmikkinä yorkshirenterrieri Onni, jonka hän toi Brysselistä. Idea hyväntekeväisyyskampanjaan lähtikin omasta adoptiokoirasta.

– Olin Brysselissä vaihto-oppilaana viime ja toissa vuonna. Löysin Onnin netti-ilmoituksen perusteella. Hylätty koira oli huonossa kunnossa, Seppänen muistelee.

Seppänen haastaa myös yritykset lähtemään mukaan kuntonyrkkeilymaratonille.

Tähän mennessä kampanjaan ovat osallistuneet Cafe&Bar 21, Paha Kurki Rockhouse, Lasse Hoikka & Souvarit, Cityn Kirja, Rovaniemen Punnitse& Säästä, Beauty Break, Lapin Kopio, The Body Shop ja Alusvaateliike Femme sekä Forever living Products - itsenäiset jälleenmyyjät.

Nyrkkeilymaraton 9.11.2013

Hylättyjen koirien hyväksi järjestettävä kuntonyrkkeilytapahtuma Rovaniemen Reippaan harjoituspaikassa Wiljamin alasalissa (osoite  Urheilukatu 1) 9. marraskuuta alkaen kello 8.

Harjoitukset: kello 8, 9.30, 11, 12.30, 14, 17, 18.30, 20 ja 21.30.

Osallistumismaksu: 5 euroa/henkilö (opiskelijat 4 euroa).

Ilmoittautuminen: 31.10. mennessä osoitteeseen . Ilmoittautumisessa mainittava osallistujien määrä, nimet ja mille tunnille haluaa osallistua.

Lahjoituksen voi tehdä myös suoraan Pelastetaan Koirat ry:n tilille FI85 1376 3000 121366, viitenumero 1135. Pelastetaan koirat ry:lle on myönnetty keräyslupa 2020/2013/330 ajalle 25.4.2013-24.12.2014 Ahvenanmaata lukuun ottamatta koko maahan.


© 2011 Rovaniemen Reipas