Ruskaturnaus isketään viikonvaihteessa

Kuvateksti: Ruskaturnaus avaa nyrkkeilyn kotimaisen kilpailukauden, Kuva viime vuoden turnauksen 81-kiloisten finaaliottelusta, missä Jukka-Pekka Broström voitti Sergei Lisovskin.

Tämän hetken paras suomalaisnyrkkeilijä Tampereen Voimailuseuran Mira Potkonen tuikkii tähtenä kansainvälisessä Ruskaturnauksessa viikonvaihteessa 7.-8. syyskuuta Lyseonpuiston lukiolla, Rovaniemellä. Turnauksen järjestävät Rovaniemen Reipas ja Lapin Lukko.

Potkonen iskee sarjassa 60 kiloa, missä nähdään myös rovaniemeläisväriä. Kehään nousee turnauksen Lapin Lukon Adriana Ylijurva.

Potkonen voitti maaliskuussa Rovaniemellä Suomen mestaruuden ja jatkoi heinäkuussa mitaliputkeaan Euroopan unionin mestaruuskilpailuissa, joissa hän nyrkkeili pronssia. Potkonen on vahva ehdokas Rio de Janeiron olympialaisiin 2016.

Potkosen ohella kansainvälisen tason nyrkkeilyä esittää Helsingin Tarmon Julia Ussik (57 kiloa).

Lapin Lukolla on mukana kaksi naisnyrkkeilijää. Kati Ylivirran sarja on 64 kiloa.

Kansainvälisyyttä Ruskakehässä esittävät perinteisesti naapurimaiden nyrkkeilijät. Ruotsalaiset iskijät tulevat Malmivaarasta ja venäläiset Murmanskista.

– Itse asiassa edustettuna on kymmenkunta kansallisuutta, muun muassa Libya ja Afganistan, kilpailunjohtaja Osmo Pähti sanoo.

Kansainvälisin joukkue on Tampereen Voimailuseuralla, joka tulee napapiirille yhdeksän nyrkkeilijän joukkueella.

Miesten puolella mielenkiintoisiin painoluokkiin lukeutuu muun muassa 64 kiloa, missä suosikkeja ovat hallitseva Suomen mestari Helsingin Kotkien Amin Nurin ja kokenut ruskavieras, Moskovasta Malmivaaraan muuttanut Maxim Koroljovskij.

Murmanskin joukkueesta uusi tuttavuus on Sergei Tenkov, jonka sarja on 81 kiloa. Andrei Polijenko osallistuu 69-kiloisiin, missä on eniten osanottajia. Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden hallitseva Suomen mestari Antti Hietala on ilmoittautunut samaan sarjaan.

Rovaniemen Reippaan värejä puolustaa Ahmad Muhammadi sarjassa 60 kiloa. Vastassa ovat kevään SM-mitalistit, Tampereen Voimailuseuran Richard Needham ja Helsingin Tarmon Timo Liljeroos.

Uudet nyrkkeilysäännöt ovat jo osittain käytössä Ruskaturnauksessa.

– Miehet ottelevat vielä päänsuojuksilla, mutta niistä luovutaan lokakuussa Kazakstanissa käytävien MM-kisojen jälkeen. Naisilla tätä muutosta ei tule.

– Ruskaturnauksessa tuomarit arvostelevat ottelut eri tavalla kuin aiemmin. Jokainen erä arvostellaan erikseen, ja enemmän erävoittoja saanut nyrkkeilijä on ottelun voittaja, Osmo Pähti kertoo.

Nyrkkeilyn 27. Ruskaturnaus on viikonvaihteessa Lyseonpuiston lukiolla, Rovaniemellä (osoite: Ruokasenkatu 18). Alkuottelut isketään lauantaina 7.9. kello 13 ja 18. Loppuottelut ovat sunnuntaina 8.9. kello 13.

Ilmoittautuneet:

N 51 kg

Sallamaaria Hannonen KaKu

Satu Lehtonen AkI

N 57 kg

Julia Ussik HeTa

Aino Juvonen TVS

N 60 kg

Mira Potkonen TVS

Adriana Ylijurva LaLu

N 64 kg

Renata Latypova OKK

Kati Ylivirta LaLu

Mathilda Soukka BoBox

Y 56 kg

Wael Al Khaghani TVS

Akhyad Yakhiev TVS

Y 60 kg

Timo Liljeroos HeTa

Richard Needham TVS

Ahmad Muhammadi RoRe

Y 64 kg

Maxim Koroljovskij SWE

Roni Reimi LaKa

Amin Nurin HeKo

Mikael Perhomaa OKK

Y 69 kg

Mikhail Stefanyk TTN

Antti Hietala TTN

Ahmad Eljammal SWE

Joacim Heiskari TuJy

Jussi Niskala TVS

Lev Kolyasin TVS

Ilya Kolyasin TVS

Arttu Niskanen HAK

Andrei Polijenko RUS

Y 75 kg

Seppo Riekki ONS

Kalle Kallioinen LaKa

Janne Koivuranta LaLu

Y 81 kg

Santeri Jääskeläinen TaNy

Teemu Halminen VN

Mikhail Kolyasin TVS

Sergei Tenkov RUS


© 2011 Rovaniemen Reipas