Aino Perttuselle SM-pronssia kotikehästä

Kuvateksti: Sabriin Basim taisteli Annukka Volotista vastaan.

Rovaniemen Reippaan Aino Perttunen nousi ensimmäistä kertaa nyrkkeilyn SM-kehään 9. maaliskuuta Lyseonpuiston lukiolla, Rovaniemellä.

– Olihan tämä rankka kokemus. Ensin piti pudottaa painoa, ja kehässäkin tuntui vielä rankalta, Perttunen, 20, huokaisi 51-kiloisten välieräottelunsa jälkeen.

Järvenpään Kehäkarhujen Oona Yrtti voitti ottelun kehätuomarin keskeytyksellä kolmannessa erässä ja eteni tämän päivän finaaliin. Perttusen kaulaan pujotetaan palkintojenjaossa pronssimitali.

Yrtti otti ohjakset käsiinsä ensimmäisessä erässä. Kamppailu tasoittui toisessa erässä, mutta kääntyi taas kolmannessa erässä järvenpääläiselle. Perttunen otti kerran lukua, ja pian sen jälkeen kehätuomari komensi ottelijat omiin nurkkauksiinsa.

– Olisi pitänyt tehdä enemmän aloitteita. Jäin turhaan odottelemaan, Perttunen pohti.

Taistelijan palkinnon suorituksestaan ansaitsee Reippaan 16-vuotias Sabriin Basim, joka kohtasi 64-kiloisten iltaottelussa Helsingin Savate Clubin kokeneen Annukka Volotisen. 33-vuotias kamppailulajien monitoiminainen voitti 89 ottelun kokemuksellaan odotetusti 19 ottelun Basimin pistein 16–10. Volotinen eteni voitolla välieriin.

Ensimmäisen erän jälkeen Basim johti kamppailua pisteellä, mutta viime vuonna SM-hopeaa tässä sarjassa iskenyt Volotinen aloittikin tyylilleen uskollisesti tarkkaillen. Mitä pitemmälle ottelu eteni sitä tiukemmin Volotinen otti ohjakset haltuunsa.

– Olen todella tyytyväinen, että sain kymmenen hyvää ja puhdasta osumaa Volotista vastaan. Etukäteen odotin jopa kovempaa vastusta, Basim totesi.

Päiväottelussa Basim iski säästellen helpon 15–2 voiton Kankaanpään Nyrkkeilijöiden Tuuli Perkolasta.

Reippaan Niina Tirri nousi myös kehään 64-kiloisten iltaotteluissa. Helsingin Urheiluseuran Nina Anttonen voitti ottelun keskeytyksellä ja eteni välieriin.