Tokola ja Mukkala Pohjoismaiden mestareiksi

Kuvateksti: Lapin Ilmatorjuntarykmentissä asevelvollisuutta suorittava Matias Mukkala voitti sarjan 69 kiloa.

Rovaniemen Reippaan Milko Tokola ja Matias Mukkala voittivat sarjojensa mestaruudet sunnuntaina 28. lokakuuta Parkanossa päättyneissä painonnoston nuorten PM-kilpailuissa.

Tokola voimaili varsin ylivoimaisen esityksen jälkeen 85-kiloisten mestariksi rutiinituloksella 301 kiloa, mikä koostui 140 kilon tempauksesta ja 161 kilon työnnöstä. Tokola palkittiin odotetusti kisojen tasollisesti parhaana urheilijana.

Mukkala kävi 69-kiloisissa tiukan taistelun Lohtajan Veikkoja edustavan Suthat Duangpromin kanssa. Mestaruus lohkesi lopulta vaa´alla, sillä molemmat nostivat saman yhteistuloksen. Mukkala voitti kevyempänä ennätyksellään 227 kiloa (100+127).

Reippaan Robert Pirkkiö nosti myös ennätyksensä 278 kiloa (122+156), millä hän sijoittui neljänneksi normaalisarjaansa ylempänä 105-kiloisissa. Työnnössä onnistuminen 160 kilosta olisi tuonut mestaruuden, jonka vei Norjan Sebastian Farmen 282 kilolla.