Kirsi-Marja Mukkala SM-kisojen paras nostaja

Kuvateksti: Kirsi-Marja Mukkala saa viimeiset ohjeet valmentaja Petri Tanniselta ja isoveli Matias Mukkalalta.

Rovaniemen Reippaan Kirsi-Marja Mukkala voitti kultaa painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa lauantaina 26. toukokuuta Lapin Urheiluopistolla.

Ensimmäistä kertaa tyttöjen SM-kilpailuihin osallistunut 12-vuotias Mukkala keräsi kovimmat sinclair-pisteet. Kuuden onnistuneen noston päätteeksi syntyi yhteistulos 70 kiloa (30+40), millä heltisi 44-kiloisten kultamitali. Rovaniemeläisen oma paino oli punnituksessa vain 30,29 kiloa.

– Ensimmäiseen tempaukseen tullessa vähän jännitti, mutta sen jälkeen jännitys hävisi. Valmistautuminen onnistui hyvin, ja tulos oli sellainen kuin odotinkin, ensi syksynä yläasteelle siirtyvä Ounasrinteen koulun oppilas tuumi kisastaan.

Ensimmäisissä SM-kisoissaan voimaili myös Emma Rousu, joka sijoittui viidenneksi sarjassa 63 kiloa.

17-vuotias Rousu kasasi ennätyksensä 85 kiloa (40+45).