Mukkala ja Tokola Antalyan EM-lavalle

Kuvateksti: Matias Mukkala lähtee uransa ensimmäisiin EM-kisoihin. (Arkistokuva)

Rovaniemen Reippaan Matias Mukkala ja Milko Tokola pääsevät tositoimiin ensi viikolla Turkin Antalyassa käytävissä painonnoston EM-kilpailuissa.

– EM-kisojen painoarvoa lisää se, että jaossa ovat viimeiset kiintiöpaikat Lontoon olympialaisiin, Antalyassa valmentajana toimiva Reippaan painonnostojaoston puheenjohtaja Petri Tanninen kertoo.

Mukkalalla ja Tokolalla on selkeä tavoite – henkilökohtaisen ennätyksen parantaminen. Se on aina arvokisoissa kova juttu.

Viime vuoden parhaana painonnostajana palkitulle Milko Tokolalta se vaatisi 77-kiloisten sarjaan, missä hän EM-lavalla voimailee, 301 kilon ylitystä.

– Olen hyvässä kunnossa. Täydellisellä kisalla on mahdollisuus 305 kiloon, Rautiossa asuva Tokola, 19, vakuutti.

Tokola veti viime syksynä hurjan kilpailuputken, mikä näkyi loppuvuodesta.

– Tulevana syksynä on pakko tehdä valintoja. Esimerkiksi PM-kisat ovat sekä yleisessä sarjassa että nuorissa, ja toinen niistä täytyy jättää väliin.

– Tämän vuoden päätähtäin on joka tapauksessa asetettu marras-joulukuun vaihteessa Israelin Eilatissa nostettaviin nuorten EM-kilpailuihin, Tokola suunnitteli.

Ensikertalainen Matias Mukkala nostaa sarjassa 62 kiloa.

Mukkala voimaili sarjansa Suomen mestariksi omalla ennätyksellään 221 kiloa.

– Treeneissä rauta on liikkunut siihen malliin, että ennätystä tavoitellaan. Lisäksi olympiakarsinnassa pitää kerätä mahdollisimman monta pistettä joukkueelle, Mukkala, 19, tuumi.

Lapin ammattiopistossa lattiapäällystäjäksi erikoistuva Mukkala on vaihtamassa sarjaa pykälän ylöspäin 69-kiloisiin.

– Katsotaan tapahtuuko se jo EM-kisojen jälkeen tai sitten tämän vuoden lopussa, heinäkuussa Lapin ilmatorjuntarykmentissä asevelvollisuutensa aloittava Mukkala pohti.


© 2011 Rovaniemen Reipas