Mukkala ja Tokola Pohjolan mestareiksi

Kuvateksti: Matias Mukkala uusi vuoden takaisen PM-kullan.

Rovaniemen Reippaan Milko Tokola ja Matias Mukkala voimailivat sarjojensa mestareiksi sunnuntaina Norjan Stavangerissa päättyneissä painonnoston nuorten PM-kilpailuissa. Päätöspäivän kolmannen mitalin napapiirille toi Robert Pirkkiö, joka nosti hopeaa.

Tokola palkittiin myös kisojen parhaana 20-vuotiaiden ikäluokan nostajana. Hän kasasi 77-kiloisissa rutiinituloksen 290 kiloa, mikä koostui 130 kilon tempauksesta ja 160 kilon työnnöstä.

– En herkistellyt näihin kisoihin yhtään. Otin vielä lauantaina kovan jalkakyykkyharjoituksen, Tokola, 19, jutteli.

Tokola yritti tempauksessa 137 ja työnnössä 165 kiloa, mutta ne eivät nousseet.

Reippaan rautakouralle PM-kisa kävi hyvästä valmistautumisesta Pariisin Disneylandissa ensi viikolla alkaviin yleisen sarjan MM-kilpailuihin. Tokolan sarja nostetaan 9. marraskuuta.

– MM-lavalla tavoitteena on parantaa omaa ennätystä, parhaillaan 302 kiloa kasannut Tokola suunnitteli.

Matias Mukkala uusi vuoden takaisen mestaruuden sarjassa 62 kiloa. Rautaa nousi tasan 200 kiloa (90+110).

Kultamitalin uusiminen oli 18-vuotiaan rovaniemeläisen tavoitteena, joten siinä mielessä hän voi olla tyytyväinen suoritukseensa. Mukkalalle Pohjoismaiden mestaruus oli jo kolmas tänä vuonna. Lokakuun alussa Porista olivat kotiintuomisina sekä 23-vuotiaiden että seurajoukkuekilpailun PM-kullat.

Tänä vuonna 20-vuotiaiden ikäluokkaan siirtynyt Robert Pirkkiö, 18, joutui haastajana 85-kiloisissa kaksintaisteluun, mikä oli yksi kisaviikonlopun tiukimmista. Mestarisuosikki oli Tanskan Simon Darville, joka jännittävien vaiheiden jälkeen pitikin ykköspaikan.

Pirkkiö meni tempauksen jälkeen johtoon onnistuttuaan kolmannella yrityksellä ennätystä sivuavista 122 kilosta. Rovaniemeläistä päivän nuorempi Darville tempaisi 119 kiloa.

Työnnössä Pirkkiö sai helposti aloituspainonsa 141 kiloa, joten Darville määräsi alkuun 144 kiloa ja nosti raudat ylös. Pirkkiö yritti 149 ja 151 kiloa, mutta ylöstyönnöt epäonnistuivat niukasti. Darville jätti kaksi työntöyritystä käyttämättä ja otti kirkkaimman mitalin 263 kilolla. Pirkkiön hopeatulos oli sama, mutta hän oli 100 grammaa tanskalaista painavampi.


© 2011 Rovaniemen Reipas