Matias Mukkala tuplamestariksi nuorten SM-lavalla

Kuvateksti: Matias Mukkala voitti sekä 20- että 23-vuotiaiden Suomen mestaruuden.

Rovaniemen Reippaan Matias Mukkala voitti odotetun ylivoimaisesti sarjan 62 kiloa tuplamestaruuden 6. elokuuta Karviassa alkaneissa painonnoston nuorten SM-kilpailuissa.

Mukkala voimaili yhteistuloksen 208 kiloa, mikä koostui 93 kilon tempauksesta ja 115 kilon työnnöstä. Urakan jälkeen kaulaan pujotettiin sekä 20- että 23-vuotiaiden SM-kulta.

Mukkala aloitti tempauksen 88 kilosta, mikä nousi kevyesti. Varmasti tuli myös 93 kiloa, mutta viimeinen yritys 95 kilosta ei aivan tarttunut.

Työnnössä Reippaan rautakoura otti jälleen varmasti aloituspainon 110 kiloa. Sen jälkeen korotus oli viisi kiloa. Toisella yrityksellä tuli niukka epäonnistuminen, mutta kolmannella nostolla raudat nousivat suorille käsille.

- Olen ilman muuta tyytyväinen suoritukseeni. Varsinkin työntö oli tänään hyvä, työntöennätystään sivunnut Mukkala jutteli.

Mukkalan sarjassa toiseksi sijoittui järjestävän seuran Parkanon Puntin Jere Harjula 130 kilolla ja kolmanneksi Ounasvaaran Atleetti Klubin Petja Heiskanen 105 kilolla.

 


© 2011 Rovaniemen Reipas